СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: СКАНДАЛ ЗА 1 746 600 ЛЕВА! ПРИЗОВАВАМ АДФИ И ДАНС ДА ПРОВЕРЯТ ДОГОВОР, СКЛЮЧЕН ОТ ВЕНЦИСЛАВ ПЕТКОВ

Автор: 5 GmediA 10:14, 20 септември 2022

СКАНДАЛ ЗА 1 746 600 ЛЕВА! 

На 1 август 2022 г., часове преди встъпване в длъжност на служебния кабинет, изпълнителният директор на Национална спортна база ЕАД към Министерството на младежта и спорта, Венцислав Петков, сключва договори за софтуер и лицензии за 1 746 600 лева.

1 087 057 лева са платени на 4 август 2022 г. в банков клон, с попълнени на ръка (?!) платежни нареждания.
Сумата сериозно надхвърля размера на еднократните плащания по сключени договори от дружеството през последните години. Това съобщи днес Министерството на младежта и спорта.

Защо не е използвана СЕБРА (Система за електронни бюджетни разплащания), както е задължително? За да се скрие трансфера от Министерството на финансите, естествено.

Призовавам Агенция “Държавна финансова инспекция” да провери основанията за сключване на договора, както и начина на разплащане на толкова висок процент от договорената сума. Обичайно, средствата по договорите с частни фирми се превеждат на 2 или 3 престации, но много рядко - почти цялата сума авансово.

Би било много интересно ДАНС да провери какво е движението по банковата сметка на получателя; има ли тегления в брой веднага след превода.

“Конкурс или друга процедура не е проведена. На интернет сайта на НСБ ЕАД също не е публикувана информация относно провеждането на такава процедура. Към момента в НСБ ЕАД не са открити протоколите от заседанието на Съвета на директорите както за процедурата по сключване на тези договори, така и за целия период на управление на изпълнителния директор Венцислав Петков, а само отделни препис-извлечения”, съобщават от ММС.

Надявам се, че министър Весела Лечева е предоставила информацията по случая на прокуратурата.

Коментар на Зорница Любомирова: “Аз си изкарвам хляба със софтуерни лицензи. Това е безумие!
Трябва да си атомна централа или автомобилен завод като Мерцедес, за да плащаш подобни суми за лицензи. Всичко над 50 - максимум 70 хиляди за "Спортна база", е много съмнително. Какво правят там тези спортисти, части за коли?
Интересна ще е тази фактура...
Сложили са им изкуствен интелект, може би?!???”


Соня Колтуклиева
Фейсбук

Последни новини

Общо гласували: 75

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПОРЕДНИТЕ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ ЗА ПАРЛАМЕНТ?
Да
68 гласували / 90.67%
Не
6 гласували / 8%
Все още не съм решил(а)
1 гласували / 1.33%