СНЕЖНА БУРЯ ОТНЕ ЖИВОТИ И БЛОКИРА ИНФРАСТРУКТУРАТА В ЗАПАДНАТА ЧАСТ НА НЮ ЙОРК

Автор: 5 GmediA 10:25, 20 ноември 2022

Снежна покривка, чиято дебелина на места нахвърли 180 сантиметра, покри западната част на американския щат Ню Йорк и принуди властите да въведат ограничения в движението по пътищата, а някои авиокомпании трябваше да отменят полети малко преди началото на натоварената празнична седмица на Деня на благодарността, предаде Ройтерс.

Губернаторката на щата Кати Хокъл се обърна за помощ към Националната гвардия на САЩ и тя изпрати около 70 души, които да се включат в почистването на снега в най-тежко засегнатите зони в окръг Ери.

Двама местни жители са починали от сърдечни усложнения, докато са разчиствали снега.

В западната част на щата Ню Йорк са затворени основни магистрали, въведени са забрани за пътуване и забрани за напускане на домовете преди снеговалеж, за да се предотвратят произшествия и да се запазят пътищата чисти за спасителните служби.

Губернаторът удвои броя на членовете на Националната гвардия на Ню Йорк в окръг Ери, за да проверяват жителите и да помагат при почистването на снега.

Предупрежденията за тежки метеорологични условия все още са в сила за повече от 8 милиона души в шест щата на Големите езера в събота вечер: Уисконсин, Мичиган, Индиана, Охайо, Пенсилвания и Ню Йорк.

Синоптиците и официалните лица алармират за опасността за живота от тази снежна буря, която е историческа дори за района на Бъфало, където обилните снеговалежи са нещо обичайно през зимните месеци. Очаква се силните снеговалежи да продължат и през уикенда с кратки периоди на облекчение.

Тагнато в: Ню Йорк

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 2

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ КОЛЕДНИТЕ И НОВОГОДИШНИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома, със семейството и приятели
2 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
Планираме ваканция в България
0 гласували / 0%