СТРЕЛБА ПО БЪЛГАРСКИЯ КЛУБ ЦАР БОРИС ТРЕТИ В ОХРИД 

Автор: 5 GmediA 08:05, 24 ноември 2022
Източник: БГНЕС

При стрелба с оръжие снощи бяха счупени стъклата на българския клуб Цар Борис Трети в Охрид. 

Министерството на външните работи на Северна Македония осъди поредния вандалски акт.  

"Тревожен е фактът, че тези вандалски инциденти се повтарят в един кратък период от време. Само преди няколко дни, на 20 ноември, бяхме свидетели на подобен вандалски акт, когато бе изпочупено външното стъкло на клуба. Подобни събитие са абсолютно неприемливи Те може да застрашат човешки животи и засилват ретроградните процеси, които са срещу европейската интеграция на страната", се казва в съобщението, цитирано от БНР.

От министерството призовават институциите да предприемат необходимите мерки за разкриването на извършителите и за гарантирането на работата на гражданските клубове в страната.

От ведомството посочват също, че всички граждани имат еднаква свобода на сдружаване, за да упражняват правата и убежденията си гаранции за което има в законите и конституцията.

Живеем в съседство на една страна, където държавната идеология е базирана върху институционалната омраза към България, каза пред Нова телевизия журналистът от БГНЕС Любчо Нешков. 

„Когато имате министри, бивши вицепремиери, партийни лидери, които призовават тези клубове да бъдат закрити, когато призовават открито, че в Македония няма българи, когато твърдят, че договорът трябва да бъде скъсан и го палят публично, се стига до тези процеси”, подчерта още той.

Тагнато в: български клуб

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 12

Анкета

ТРЯБВА ЛИ БОРИСЛАВ МИХАЙЛОВ ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА КАТО ПРЕЗИДЕНТ НА БФС?
Да
9 гласували / 75%
Не
3 гласували / 25%
Не ме интересува
0 гласували / 0%