СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: СЛАВИ, КАЖИ СИ НАЙ-СЕТНЕ ДЕ! КОЙ ТИ НАТРЕСЕ АЛЕКСАНДЪР НИКОЛОВ ЗА МИНИСТЪР НА ЕНЕРГЕТИКАТА?

Автор: Соня Колтуклиева 09:12, 24 ноември 2022
Александър Николов (Сашо Кеша), вместо да даде отговор на въпроса: на коя дата и с кой документ е получил мандат от Министерски съвет да подпише меморандума с Gemcorp/IP3, се репчи:
“Другото, което не се казва, защото е много неудобно, е, че меморандумът е тристранен, а водещата институция в него е Ай Пи 3 Корпорейшън.
Специално зам.-председателят на ГЕРБ би трябвало да знае какви биха били последствията, ако намеците за корупция, за които говорят те, стигнат до управляващите органи на Ай Пи 3 Корпорейшън”.
Защо чуждестранна частна компания да е “водеща институция”, когато насреща е българската държава и става въпрос за българската енергетика?!
И какво като стигне скандалът до ушите на американците от IP3 Corporation - те по кое Божие писание са абсолютно чисти и невинни, по презумпция? Че той Хънтър Байдън беше замесен в международна далавера, та в този случай, понеже адмирал Майкъл Хюит бил вътре, сакън, всичко е честно и почтено! Какво като е бил на събитие на Соломон Паси - едно е личността, друго е корпорацията. Хайде холан.
Gemcorp и IP3 Corporation са офшорки. Българският парламент прие закон, че офшорни фирми не могат да участват в обществени поръчки. А кабинетът “Петков” предоставя цялата българска енергетика под контрола на две офшорки. Мирише на гнило отвсякъде!
Ако всичко с меморандума беше тип-топ, защо не дойдоха “инвеститорите” от Лондон в София да го защитят, а го прекратяват през юли?! Тоест, твърдят, че са го прекратили, но няма тристранно подписано споразумение за това.
На 20 ноември служебният министър Росен Христов казва: “Договореностите с "Джемкорп" още са в сила, може да предявят финансови претенции към държавата.”
Александър Николов иронизира: защо не махнат от сайта на Министерството на енергетиката съобщението от 28 юли, че меморандумът е прекратен. Че защо да го правят?! Това означава да фалшифицират историята. Служебният кабинет започна работа на 2 август. В сайта на Министерски съвет няма такава точка в дневния ред и няма решение за прекратяване на меморандума. А, бе, измамници клети! Всичко, за което ви изловят по бели гащи, хайде да го изтриемЕ и да го забравимЕ!
Защо Кирил Петков и Асен Василев мълчат?
Александър Николов пише истерични ФБ-постове, даже държавната БНТ ги превръща в “новина”(?!), вместо да отиде в някоя телевизия и да застане срещу Десислава Трифонова или срещу Росен Христов.
Защо Атанас Бостанджиев прелетя от Лондон до София, кацна в студиото на “Лице в лице”, оправда се нещо на-две-на-три по БТВ, но не приема срещи с други журналисти, които ще му задават въпроси, а няма да четкат имиджи. Страх ги е, че damage control излиза от контрол.
Атанас Бостанджиев по БТВ казва: меморандумът беше подписан по инициатива на американската фирма IP3, като заедно с тях заявихме интерес да влезем с частен капитал в обновяването на "Топлофикация София". Че откъде-накъде?! Това е общинска фирма и се ръководи от столичния общински съвет, защо министър Александър Николов ще подписва за общинска фирма?
Да проследим хронологията. На 11 март в София пристигат Майкъл Хюит и Атанас Бостанджиев, които на среща с Асен Василев и Александър Николов ЗАЯВЯВАТ ИНВЕСТИЦИОННО НАМЕРЕНИЕ.
Те са се запознали на вечеря във Вашингтон на 15 февруари, на която присъстват Асен Василев, Александър Николов и Атанас Бостанджиев, заедно с посланик Херо Мустафа. На 23 март Александър Николов и Атанас Бостанджиев, в присъствието на Кирил Петков, подписват меморандум.
Всичко става удивително бързо!
Защо Министерски съвет не е потърсил становища на службите и БНБ за надеждността на фирмите? Защо е бил скрит докладът на ДАНС в чекмеджето на Кирил Петков?
Защо не са били спазени административните процедури: инвеститорът подава документи за инвестиционно намерение в Българска агенция по инвестициите - тя изготвя доклад, който предоставя на министъра на икономиката - който дава становище на Министерски съвет, който - след съгласувателна процедура - дава мандат на министъра на енергетиката за подписване.
Защо не са били спазени законовите изисквания? Кой е бързал толкова много и защо?
Слави, кажи си най-сетне, де! Кой ти натресе Александър Николов за министър на енергетиката? Когато попитах колегата му Радостин Василев, той ми отговори: “Това е въпрос за един милион долара!” Ива Митева, Любомир Каримански, Андрей Михайлов, Пламен Данаилов не знаят нищо за това как се е появил Сашо Кеша в ИТН. Тошко Йорданов нищо не ми отговори, също така. Защо е тази секретност, защо се мълчи досега? 
1 август 2022 г., БТВ: “Николай Радулов: Имам съмнение, че Александър Николов е свързан с "Газпром".
 
Коментар във Фейсбук на журналистката Соня Колтуклиева

Последни новини

Общо гласували: 5

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
5 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%