ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ: ВМЕСТО ЕВРОПЕЙСКА СОЛИДАРНОСТ, БЪЛГАРИЯ ПОЛУЧАВА ЦИНИЗЪМ!

Автор: 5 GmediA 09:11, 3 декември 2022
Източник: Архив

"Наскоро трима български полицаи загинаха, охранявайки външната граница на Европейския съюз. Днес премиерът на Нидерландия Марк Рюте недопустимо внуши, че тази граница би могла да се премине срещу 50€. Вместо европейска солидарност, България получава цинизъм", посочи държавният глава.

Постът продължава с превод на тези думи на английски език, което дава сигнал, че съобщението е адресирано към европейските ни партньори, а не само към българите. В края на поста е отбелязан и холандският премиер Марк Рюте

Вероятен повод за думите му стана новината от по-рано тази вечер, че следващата седмица Нидерландия ще се съгласи Румъния и Хърватия да се присъединят към Шенгенското пространство, но ще блокира приемането на България. Това съобщи NOS - обществената медия на Нидерландия, която цитира правителствено решение от днес. Причината била, че страната ни не отговаря на условията.

Според премиера на страната Марк Рюте решението може да бъде взето и следващата година. Но на този етап все още има притеснения за опазването на външните граници на ЕС. Рюте смята, че в момента има риск през България да преминава мигрантски поток. Премиерът на Нидерландия смята, че трябва да бъдат изключени практиките на нелегално преминаване на границата с Турция срещу, по думите му, "банкнота от 50 евро".

Тагнато в: Румен Радев

Последни новини

Общо гласували: 67

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПОРЕДНИТЕ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ ЗА ПАРЛАМЕНТ?
Да
61 гласували / 91.04%
Не
5 гласували / 7.46%
Все още не съм решил(а)
1 гласували / 1.49%