ТРЪМП ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ: ЛУКСОЗНИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА, ПРИЕМ КАТО ОТ ПРИКАЗКИТЕ, КРАЛСКИ ОСОБИ И ОЩЕ

Автор: 5 GmediA 17:28, 1 юни 2019
Източник: Reuters

Президентът на Съединените щати, Доналд Тръмп, ще обядва с кралицата и ще се наслади на пищния държавен банкет в Бъкингамския дворец по време на тридневно държавно посещение, което започва в понеделник.

Освен Нейно Величество, двама принцове и множество благородници ще присъстват, за да се срещнат с президента на САЩ. Не толкова приятна среща ще бъде обаче тази с протестиращите, дирижабъла „бебето Тръмп“ и 10 000 полицаи по улиците на страната по време на посещението на Тръмп.

Персоналът на двореца ще прекара следващите три дни в подготовка на масата за държавния банкет в понеделник - салфетките трябва да са сгънати като холандски бонета, шест чаши се поставят на гост, а спеиална възглавница очаква на стола принца на Уелс.

Подготовката на банкета отнела 6 месеца и се очаква 170 гости да седнат в балната зала на Бъкингамския дворец в понеделник вечер.       Дрес кодът е тиара и бяла вратовръзка, или национална рокля, а гостите, поканени заради връзките си със САЩ, ще се хранят от безценни сервизи.

Кралицата винаги сама проверява масата с формата на подкова след обяд преди всеки държавен банкет, като обикаля стаята и проверява подготовката с управителя на домакинството, заместник-адмирал Тони Джонстоун-Бърт.

Около масата ще има 19 станции, всяка от които ще се обслужва от четирима служители - паж, лакей, под иконом и виночерпец. Въпреки че дворцовата изба държи 25 000 бутилки вино, правителството ще плаща за алкохола, сервиран по време на банкета, потвърди днес говорителят на Windsors.

Антуражът на Тръмп няма да отстъпи по блясък на приема. Американският президент пристига с личнияис самолет Air Force One – Боинг 747-200B с американския флаг и думите "Съединени американски щати". И дваат самолета носещи това означение са силно подобрени със подобрена електроника, проектирана да издържа на електромагнитни импулси, защитени комуникационни системи, персонален апартамент, баня и заседателна зала за президента, медицински отсек, кафене, което може да приема 100 души едновременно и набор от защитни средства и мерки за противодействие при атака. Предвидена е и стая за гости и пътуваща преса, които често задават въпроси на президента по време на полета.

Тръмп пристига и със собствена лимузина– „Звярът“. Както и при Air Force One, всъщност има два от тези лимузини, като едната действа като примамка в кортежа на президента. Автомобилите, за които се съобщава, че струват повече от 1,2 милиона паунда всяка, имат бронирани прозорци, врати с броня и тежат между осем и девет тона. Те са въоръжени с гранати и пушки със сълзотворен газ и имат гуми, устойчиви на пробиване.

Тръмп пристига на 3 юни с екип от над 1000 души, включително персонал, агенти на тайните служби и персонал от специалните части.

Последни новини

Общо гласували: 28

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ НА 9 ЮНИ?
Да
25 гласували / 89.29%
Не
2 гласували / 7.14%
Все още не съм решил/а
1 гласували / 3.57%