СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА И ЦВЕТАН ФИКОВ РАЗОБЛИЧИХА ЛЪЖИТЕ НА БОЙКО РАШКОВ, ЧЕ СА ОБВИНЯЕМИ ЗАРАДИ РАДОСТИН ВАСИЛЕВ

Автор: 5 GmediA 15:36, 25 януари 2023

Журналистите Соня Колтуклиева и Цветан Фиков отговарят на лъжи на бившия вътрешен министър Бойко Рашков в живо предаване за Агенция ПИК. 

Днес той е заявил, че Колтуклиева била обвинена за тормоз над бившия спортен министър от ИТН и депутат от ПП Радостин Василев по телефона, а Фиков бил обвинен за заплаха за убийство на Василев.

Ето какво посочват двамата журналисти.

"От вчера и днес се опитвам да разговарям нормално, като всеки обективен журналист, какво мисли за разследването на КПКОНПИ "Градинарят". По него се съобщава за сума от 5 милиона, а въпросният човек Николай Воденичаров е разговарял около 8 пъти с Бойко Рашков. Толкова е просто - Рашков да ми каже дали познава Воденичаров, дали му е бил градинар. Но не и не. Крие се в бюфета на парламента, където е забранено за журналисти, а после се крие в пленарна зала. Най-сетне когато излезе да си тръгне, депутатът от ПП Бойко Рашков, въпреки че не беше свършило заседанието, си тръгна да си почива към един от многобройните си имоти. Сега ще видите какво ми отговори той", заяви Колтуклиева.

"Фиков, познавате ли вашия колега, дето го обвиняват за закана за убийство. Плюс незаконно притежаване на оръжие. Как така вашият близък е обвинен за закана за убийство", казва Рашков пред микрофона на Колтуклиева.

"Викали ли сте ви в КПКОНПИ, господин Рашков", го пита тя, отричайки всички обвинения срещу колегата Фиков, а Рашков отново напада: "А вие сте тормозили господин Радостин Василев лично".

Соня Колтуклиева припомни, че тя е първият човек, на когото през юли се обажда Фиков, след като 8 полица нахлуват в дома му. Тогава журналистът пише емоционален коментар на страницата си във Фейсбук за ситуацията със стадион "Септември".

Самият потърпевш Цветан Фиков споделя пред ПИК какво всъщност се е случило.

"Напълно вярно е - аз написах два поста във Фейсбук. В тях няма закана за убийство, а се говори за медии - че ще направя всичко възможно, за да останат децата на кортовете. Аз бях един от активните организатори на протестите срещу виетнамските общежития, където живеят малцинствени групи в състояние, в което не могат да живеят нормални хора. Така че това едва ли е профайлът на човек, който се занимава с убийства", заявява Фиков.

Той разказва как в дома му нахлуват ченгетата, изземат му компютъра заради "заплахата за убийство" срещу Радостин Василев, който в този момент е министър на спорта. Той се опитва да изгони трениращите деца от откритите кортове като при всички опити на стопанисващите кортовете да разговарят с Василев, удрят на камък. Хората се свързват с Фиков и явно това е ядосало тогавашния министър на спорта.

"Още с влизането на служителите на ГДБОП обясних, че притежавам пистолет. Още с влизането те ме попитаха дали имам някакви опасни вещества, наркотици и т.н., единственото, което казах аз е - не, имам само един газов пистолет. Извадих го от раницата, в която го държа. Тази раница я направихме със съпругата ми след пернишкото земетресение, за да можем бързо да се евакуираме от дома си, ако се наложи. В нея имаме дрехи топли, дъждобрани, две радиостанции, за да имаме комуникация и този пистолет, който притежавам от 2010 г. С пистолет от същата марка бе направен опит да бъде застрелян от Октай Енимехмедов Ахмед Доган. Аз показах тази раница на служителите на ГДБОП, показах им и пистолета, и арбалета, който притежавам. Те не обърнаха изобщо внимание на арбалета, но се захванаха с пистолета и ме заразпитваха от кога и защо го притежавам и дали той е регистриран. Аз им обясних, че за да го регистрирам, ми трябва фактура за закупуването му, а когато съм го купил, законите са били други и не съм запазил фактурата. Съответно пистолетът беше иззет - да се види да не е преработен в боен", разказва още Фиков.

Той отбеляза: "Това, което каза Бойко Рашков пред теб, бих го сравнил с онзи случай как един човек ходил със сак и теглил пари от банката. Аз нямам обвинителен акт, а само постановление за привличан като обвиняем - че съм държал огнестрелно оръжие по смисъла на еди-кой си член и алинея по Закона за огнестрелните оръжия. Нямам обвинителен акт".

"До този момент не съм разпитван. Само ме привикаха в СДВР, взеха ми отпечатъци от пръстите, ДНК тест. Това се прави на всеки човек, който е привлечен като обвиняем. До момента съм пуснат под гаранция от 1000 лева. Бяха извикани моят син, моята съпруга, моят брат, който дори не живее в това жилище и всички бяха разпитвани защо и откъде имам този газов пистолет", отбеляза журналистът. Брат му е бил разпитван не за пистолета, а за Радостин Василев, с когото са били ученици в Спортното училище в Плевен. 

Цветан Фиков поясни, че държи газовия пистолет единствено и само, ако има нападател срещу семейството му и дома му, да го сплаши.

"Как може един служител в системата на МВР да не прави разлика между постановление и обвинение?", попита той и допълни: "Тази заплаха грози всеки един, който няма фактура за оръжието си и не го е регистрирал. Така че във всяко едно жилище, където има газов пистолет и той не е регистриран по закона от 2013 г., може да се случи ситуация като моята". Журналистът подчерта, че изобщо не е ставало дума за персоната на Радостин Василев, нито пък че е обвинен за "опит за убийство" на въпросното лице.

Соня Колтуклиева заяви на свой ред: "Драги зрители, видяхте с подробен разказ на очевидеца и потърпевшия Цветан Фиков доказахме първата лъжа днес - че Цветан Фиков е обвиняем за опит за убийство на кого? - На безценния Радостин Василев".

Тя припомни, че Василев урежда с топли държавни местенца и заплати най-добрите си приятели от Плевен - Александър Тодоров и Венцислав Петков. Същите впоследствие са уволнени. "На Радостин Василев не му харесва, че някои медии не го харесват. И вместо да си наеме адвокат и да отиде в граждански съд, за да подведе под закона тези, които го обиждат, той използва властта. На 7 юни 2022 г. Радостин Василев се оплаква на Бойко Рашков, че "заплашвали сексуалната му неприкосновеност" (не се смейте, драги зрители!) и (това вече не е смешно) - съпругата и сина му. Обаче - Василев е разведен със съпругата си още през март 2022 г,. а през декември тя ражда дете на втория си съпруг".

"Бойко Рашков рече, че Радостин Василев се оплаквал от мен някъде за телефонен тормоз. Аз ще ви разкажа подробно историята", отбеляза Колтуклиева.

"Да започна малко отдалеч. На 2 юни през нощта бяха получени през нощта в Агенция ПИК папарашки снимки, които показват Радостин Василев в компанията на неговите най-добри приятели Тодоров и Петков на остров Халкидики. До него стои една разголена дама. И видеото показва парти на масата. В същото време Кирил Петков и Асен Василев имаха среща с отцепниците от ИТН. Та въпросните отцепници са се срещнали с Петков и Василев уж "да разговарят за принципи", а не за търгуване на места. Всичките отцепници се набутаха в предизборните листи на ПП, а трима от тях станаха и депутати", разказва Колтуклиева.

Тя припомня, че скоро след това приятелката й Бояна Шарлопова, която й казва, че "дамата", придружавала Василев на Халкидики - Ралица Младенова е писала грозни лъжи срещу нея. "Не можех да повярвам, че тези ругателства може да изрече човек, когото не познавам и с когото дори не сме се разминавали по улиците".

"Разбира се, както винаги постъпвам, аз реших, че трябва да се свържа с Ралица Младенова и да я попитам - защо говори така срещу мен. Намерих телефона й, звъннах, никой не ми вдигна. После пак звъннах. И после как постъпих, защото съм упорита македонка и енергична журналистка - написах й съобщение, в което обяснявам коя съм и я моля да ми отговори на позвъняването и да ми обясни кой й е внушил, че тя е "продажна жълта журналистка", разказва още Колтуклиева. 

"На 13 юни, гледайки пресконференцията на ренегатите от ИТН, начело с Радостин Василев, аз много бързо реагирах, наричайки ги "камикадзета,  предатели, ренегати". На 17 юни моя приятелка, бивш народен представител, ми изпрати скрийншот от Радостин Василев, който й изпраща публикация от "Клюки.бг", че е заплашван.

На 3 юли просто му написах - край, аз бях до тук - живея в Лондон, хората се срещат за кратко и продължават напред. И така приключихме миролюбиво".

Последват разменени съобщения между Колтуклиева и Василев, в които тя пита - какво общо има с този жълт сайт: "Ще покажа утре на Бойко Рашков да види кой ми пише "Звънни ми". В този жълт сайт Ралица Младенова е представена като приятелка на Радостин Василев и се говори за това, че тя е приносител на парите, дадени от ПП за отцепниците от ИТН - 50 хил. лева, с които тя щяла да си направи "подобрения по лицето си с тях".

Колтуклиева подчерта, че тя винаги е изразявала открито мнението си и се е подписвала с името си под всяка своя публикация.

Журналистката е подложена на гнусни атаки по телефона, които й изпращат отвратителни порно клипове. 15 от виртуалните наглеци са установени от ГДБОП. По случая с Ралица Младенова ситуацията е изяснена чрез прокурор, който напълно оневинява Колтуклиева.

Източник: ПИК

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 9

Анкета

ТРЯБВА ЛИ ДА ИМА ИЗБОРИ 2 В 1 ПРЕЗ ЮНИ?
Да
8 гласували / 88.89%
Не
1 гласували / 11.11%
Не ме интересува
0 гласували / 0%