ДЕСИСЛАВА АТАНАСОВА: ПОЛИТИЧЕСКАТА КРИЗА НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ РЕШЕНА БЕЗ ГЕРБ

Автор: 5 GmediA 11:29, 2 февруари 2023
Източник: БГНЕС, БНР

ПГ на ГЕРБ-СДС беше готова да формира мнозинство и да направи компромиси, за да има антикризисно правителство, каза в заключителната декларация от името на партията Десислава Атанасова след разпускането на Народното събрание и посочи, че надеждите на ГЕРБ-СДС са били насочени към ДБ, но коалицията според нея е избрала да даде мандат с неясна продължителност на служебно правителство.

Атанасова заяви, че само стриктно спазване на правилата на политиката и поддържане на диалога между политическите сили може да даде изход от политическата криза. Кризата може да бъде решена с поставяне на опорни точки и отговори, добави тя, цитирана от БНР.

Според нея липсата на политически капацитет е основна причина за безпътицата, в която е изпаднала България.

Политическата криза не може да бъде решена без ГЕРБ, каза още Атанасова и добави, че през последните години са били направени опити партията да бъде унищожена, но те на се успели.

ГЕРБ е незаобиколим факт, каза още председателката на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Тя подчерта, че партията е взаимодействала с всички парламентарни групи и благодари на другите формации за сътрудничеството.

Като заслуга на парламента тя отчете приемането на позиция по войната в Украйна, както и някои мерки за укротяване на инфлацията.

Според Атанасова направени са и крачки по пътя на България към Еврозоната.

Като задача за следващия парламент тя посочи по-нататъшните усилия за преодоляване на спада в икономическия растеж.

Тя благодари на Вежди Рашидов за съгласието му да поеме председателския пост в Народното събрание, както и на професор Николай Габровски и на всички, които са се съгласили да бъдат кандидати за министри в проектокабинета на ГЕРБ-СДС.

Последни новини

Общо гласували: 185

Анкета

КАК ЩЕ УПРАЖНИТЕ ПРАВОТО СИ НА ГЛАС НА ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИЗБОРИ НА 2 АПРИЛ?
Ще гласувам с хартиена бюлетина
137 гласували / 74.05%
Ще гласувам с машина
35 гласували / 18.92%
Няма да гласувам
13 гласували / 7.03%