АНДРЕЙ ГЮРОВ: ТОВА НАРОДНО СЪБРАНИЕ ОСТАНА В ОПОЗИЦИЯ НА БЪДЕЩЕТО 

Автор: 5 GmediA 11:36, 2 февруари 2023
Източник: БГНЕС, БНР
Това беше парламентът на пропуснатите възможности, заяви в декларация от трибуната на Народното събрание Андрей Гюров от "Продължаваме промяната", предаде БНР.
 
Добрата новина е, че най-после групите са ясни:
 
"Малцинството вътре и мнозинството вън вече знае, че можем да живеем по-добър живот, че вашето нормално не е европейското нормално, че има бъдеще, в което успехът не зависи от това на кого си човек, здравето не зависи от това дали имаш връзки в болницата, училището възпитава таланти, а справедливостта не е резултат от това на кого главният прокурор казва "шефе"".
 
"Това НС остана в опозиция на бъдещето. В един все по-дигитален свят то ще остане като парламент на хартията", отбеляза депутатът от ПП. Според него този парламент ще се помни с промените в Изборния кодекс: 
 
 
"Тези промени станаха символ на този парламент. Нарушение на правилника, на законите, на Конституцията, унищожаване на машинното гласуване, а всъщност узаконяване на изборните злоупотреби".
 
Андрей Гюров изброи законите, за които не се намери време и желание за промени.
 
България отново е и ще продължава да бъде на европейското дъно по индекс за корупция, смята той. 
 
Според него за депутатите от ГЕРБ, БСП и "Възраждане" е било важно да сеят страхове и да бягат от отговорност. 
 
Освен изоставането от целта Шенген и задачите по ПВУ, изоставаме и с готовността за еврозоната, подчерта още Гюров и добави:
 
"Това НС, което се провали в основните си задачи, няма да ни липсва. Сред приоритетите не бяха Шенген, еврозоната, съдебната реформа, повишаването на качеството на живот на българските граждани. Най-голямата опасност е да бъдем превзети от гняв и отчаяние". 
 
"България заслужава повече. България може повече. Съдбата помага на смелите, а страхливите отказва. Време е за смелост. Нека погледнем напред, какво ни предстои - предстои ни да намерим онова, което ни обединява, да посочим цели и да кажем категорично "Знаем къде искаме да отидем, знаем стъпките, които трябва да направим". Да се захванем за работа, да направим промените. Да покажем на хората, че ги чуваме и работим по техните проблеми".  
 
"Граждани, не сте сами, с вас сме! Ние няма да се откажем! Надеждата за промяна ще живее и ние ще я постигнем, продължавайки заедно", каза в заключение депутатът от ПП.
Тагнато в: Андрей Гюров

Последни новини

Общо гласували: 185

Анкета

КАК ЩЕ УПРАЖНИТЕ ПРАВОТО СИ НА ГЛАС НА ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИЗБОРИ НА 2 АПРИЛ?
Ще гласувам с хартиена бюлетина
137 гласували / 74.05%
Ще гласувам с машина
35 гласували / 18.92%
Няма да гласувам
13 гласували / 7.03%