КИРИЛ ДОБРЕВ: 700 000 ИЗБИРАТЕЛИ ИСКАТ СМЯНА НА РЪКОВОДСТВОТО НА БСП

Автор: 5 GmediA 16:05, 7 февруари 2023
Източник: БГНЕС архив

"БСП не е готова за предизборната кампания и причините не са вътрешни, а в политическото поведение на ръководството. Когато през последната година си прескачал от политическа маса на политическа маса, бил си с ПП и ДБ, после си пофлиртувал малко с ГЕРБ и с ДПС, това страшно демотивира избирателя". Това коментира пред БНР Кирил Добрев от БСП.

И допълни, че ръководството на партията трябва да разбере - избирателят на БСП не приема партията като балансьор, а като основен играч:

"И когато ти я принизиш до положението на сервитьор, няма как да ти гласуват доверие. Хората, които гласуват за БСП, искат или управляваща, или основна опозиционна партия, а не посредствен политически елемент. Никой не харесва асистентите, а лидерите".

В предаването "12+3" Добрев посочи, че от партията се отстраняват хора, които имат различно мнение.

"Партията ще преживее и тези избори, ще дойдат нови. За ръководството обаче тези избори са фатални, защото, ако не успеят да останат закачени някъде във властта, просто си отиват и от вътрешнопартийната аудитория".

Според него близо 700 000 избиратели, които спряха да гласуват за БСП, искат смяната на настоящето ръководство на партията.

"Вдясно върви консолидация, за да може да се атакува първото място. Вляво - разпарчетосване, за да има повече свободни избиратели, за да може някой да краде. Ляво обединение може да има само с БСП. Обединението е изключително важно".

Тагнато в: Кирил Добрев

Последни новини

Общо гласували: 186

Анкета

КАК ЩЕ УПРАЖНИТЕ ПРАВОТО СИ НА ГЛАС НА ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИЗБОРИ НА 2 АПРИЛ?
Ще гласувам с хартиена бюлетина
138 гласували / 74.19%
Ще гласувам с машина
35 гласували / 18.82%
Няма да гласувам
13 гласували / 6.99%