ПП И ДБ СЕ РЕГИСТРИРАХА В ЦИК ЗА ИЗБОРИТЕ НА 2 АПРИЛ 

Автор: 5 GmediA 12:34, 14 февруари 2023
Източник: БГНЕС

"Продължаваме промяната" и "Демократична България" се регистрираха в Централната избирателна комисия (ЦИК) за съвместно участие в изборите на 2 април, като внесоха 9999 подписа, предаде БГНЕС.

Пред журналисти съпредседателят на ПП Кирил Петков, каза, че има едно много ясно написано изречение на сградата на Народното събрание – "Съединението прави силата", и днес вкарват истински смисъл в това. "Съединението прави силата" трябва да стане извън НС, първо, за да имаме силна група на реформаторски сили в този парламент, така че най-накрая надеждата на всички българи да бъде реална", каза Петков и заяви, че вярват, че заедно, включително и с цялото гражданско общество, ще могат да постигнат надеждата за нова България, за която всички си мечтаем, за здравеопазване и образование, и всички приоритети, за които се говори от много време.

Съпредседателят на ДБ Христо Иванов подчерта, че България трябва да тръгне напред. "Всички усещаме, че България е спряна, защото силите на статуквото са забили пети буквално като магарета и не дават страната да тръгне напред. Трябва голямо обединение на силите, не просто политическо, а на гражданите, които да поискат България да тръгне напред. Ние има даваме инструмент", отбеляза той и уточни, че този инструмент трябва да получи мандат, да управлява, да налага условия, да налага дневен ред, да провежда реформи. По думите му за това де изисква голяма политическа сила, а призивът на ПП-ДБ е да бъдат подкрепени, защото иначе "България ще продължава да тъне в тази липса на посока".

Тагнато в: ПП и ДБ

Последни новини

Общо гласували: 28

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ НА 9 ЮНИ?
Да
25 гласували / 89.29%
Не
2 гласували / 7.14%
Все още не съм решил/а
1 гласували / 3.57%