ПИК: ИВО ПРОКОПИЕВ И ИВАН КРЪСТЕВ С ТАЕН ПЛАН ЗА ОТСТРАНЯВАНЕТО НА БОЙКО БОРИСОВ ОТ ПОЛИТИКАТА И ЗА ИМПИЙЧМЪНТ НА ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ

Автор: 5 GmediA 13:38, 7 март 2023

В ход е таен план за окончателното отстраняване на Бойко Борисов от политическия пейзаж у нас, а кукловодите, заели се за завзедам властта в България, са колумнистът на "Ню Йорк Таймс" Иван Кръстев и олигархът Иво Прокопиев. Операцията "Цялата власт за ПП и Демократична България" се извършва с дейната подкрепа на международния неолиберален елит и фамилията Сорос.

Стратегията на Кръстев и Прокопиев е да притиснат предизборно първо лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, заплашвайки го, че ще намери място в следващия списък по закона "Магнитски". Условието е Борисов да даде подкрепа за правителство на "Продължаваме промяната" и "Демократична България" без да поставя условия и да иска участие на ГЕРБ в изпълнителната власт.

От бившия премиер на три кабинета се изисквало да осигури сериозно парламентарно мнозинство и подкрепа на подобен кабинет, съобщава "Филтър".

Соня Колтуклиева разкри вчера кой пише списъците "Магнитски", че именно Кръстев е присъствал на Конференция във Виена на European Stability Initiatives, на която е присъствал и Джеймс О’Брайън, шефът на отдела за санкциите по въпросните списъци.

Ако Бойко Борисов се съгласи с условията на Кръстев и Прокопиев, това означава собствената му политическа гибел. Неолибералната общност и джендърглобалистите в никакъв случай не желаят друго на опоненти като лидера на ГЕРБ. А каквито и упреци да има към Борисов, едно е сигурно – той е чужд точно на тази общност.

Тандемът Кръстев - Прокопиев обаче има и още една голяма цел и тя е импийчмънт на президента Румен Радев. За това вече се заговори в новата коалиция между ПП и ДБ, като най-отчетлив със заявките по изпълнението на тази цел е генерал Атанас Атанасов.

Целият план е предшестван от огромен публичен скандал, произведен по време на споменатата по-горе конференция във Виена. О’Брайън и Иван Кръстев се познават повече от 10 години, свамата са работили по съвместни проекти с подкрепата на международния спекулант Джордж Сорос, Демократическия институт.

Информацията от тези проекти е била предоставяна в полза на фондацията "Отворено общество" и Демократическата партия в САЩ. Съвсем не е случайно, че Иван Кръстев се позиционира от самото начало като гуру на неолибералните интереси, налагани от част от Демократическата партия в Щатите. Навремето Кръстев се опита да вкара в този коловоз бившия премиер Иван Костов, после облъчи с тези идеи и Петър Стоянов. Във времето осъществяваше натиск към всеки силен политик в България, сред които бе и Бойко Борисов.

Не е тайна, че от една страна Борисов изпитва респект към огромното влияние на Иван Кръстев в САЩ, а от друга, е притискан от кръга около самия Кръстев и Прокопиев. Искането на този кръг е  да бъде приета Истанбулската конвенция, превърната от неолибералите и джендърглобалистите в тяхна конституция, която трябва да ограничи, а в обозримо бъдеще направо да отмени националната конституция.

Третият кабинет на Бойко Борисов прие налагането на Истанбулската конвенция въпреки скандала в Министерски съвет и отказа на част от министрите (основно представители на патриотичните формации) да гласуват "за". Решението бе изпратено в парламента. Тогава Корнелия Нинова прояви здрав разум и поиска свикването на национален референдум, който да се произнесе "за" или "против" Истанбулската конвенция. 

ПИК припомня, че решаващият глас при инфарктното гласуване в парламентарната комисия на 18 февруари 2018 г. дойде от Георги Марков - депутат от гражданската квота на ГЕРБ. С неговия глас, крайният резултат при гласуването, стана 10:9. Самият той определи гласуването си като "гласуването на моя живот“.

Като стара лисица в политиката Бойко Борисов излезе от ситуацията, прехвърляйки проблема върху Конституционния съд. Лидерът на ГЕРБ беше напълно наясно какви биха били резултатите и последствията от подобен референдум в иначе консервативна България. Конституционният съд се съобрази изцяло с основния закон на републиката и захвърли Истанбулската конвенция в кошчето.

По този начин бе отнет най-сигурният инструмент за непосредствен контрол от страна на Сорос и неолибералите над България. После и други държави в Европа последваха позицията на България и на Унгария, където Виктор Орбан е безпощаден в отношението към Сорос. Това са още Чехия, Словакия, Латвия и Литва. Дори Турция, държавата, в която бе приета въпросната конвенция, се отрече от нея и отмени приемането й.

Тогава на преден план излезе законът "Магнитски". Неговата истинска същност прекрасно лъсва в записа, който Соня Колтуклиева показа вчера, от разменените реплики между Иван Кръстев и Джеймс О’Брайън. Неуспявайки да сдържи егото си и в желанието си да се похвали за ролята и приноса си в прилагането на "Магнитски" у нас, както и да демонстрира топлото си приятелство с Джеймс О’Брайън, Иван Кръстев пряко осветява американския си приятел и разобличава закона "Магнитски".

Думите на Кръстев, че на предишната си позиция в администрацията на Обама Джеймс О’Брайън е отговарял за освобождаването на заложници, а на сегашната си позиция (ръководител на Офиса за координиране на санкциите в Държавния департамент на САЩ) отговаря за взимането на заложници. Потресаващо е, че с няколко думи Иван Кръстев разкрива цялата същност на закона "Магнитски" като инструмент за взимане на политически заложници от други държави, където американската администрация има свои интереси.

Джеймс О’Брайън е осветен в ролята на основен kidnaper (похитител), който всъщност взима въпросните заложници. Последното вече е политически тероризъм, защото на всички езици хората, които взимат заложници се наричат терористи.

Забележителна е и реакцията на Джеймс О’Брайън на похвалата, че взима заложници. От видеото ясно се вижда, че американският чиновник не прави опит за възражение, а доволно се усмихва и се отпуска в креслото. Въобще цялото поведение на Джеймс О’Брайън изразява задоволство и съгласие с думите на Кръстев. Очевидно това скандално публично послание, което Иван Кръстев и Джеймс О’Брайън отправят е: "Ние държим бухалката "Магнитски" и можем да я стоварим върху всеки, който не следва нашите заповеди".

Според "Филтър" реакциите, предизвикани от непремереното поведение на Джеймс О’Брайън в София, вече са били обект на задълбочено разследване в Държавния департамент, както и от щатски анализатори. Най-вероятно и самият Джеймс О’Брайън се е притеснил да не бъде осветена връзката му със сина на Джордж Сорос - Александър и близките му отношения с групата около Кръстев и Прокопиев. Така в свое интервю след агресивната си визита в София призова въпросите около "Магнитски" да не се обсъждат в медиите, а това да ставало в службата му в САЩ.

В светлината на последните разкрития, че срещу Делян Пеевски, който е в първия списък "Магнитски", няма абсолютно никакви годни правни доказателства, позицията на Джеймс О’Брайън може сериозно да бъде разклатена. Вероятно на това се дължи да няма публично осветяване и дебатиране на работата му по "Магнитски" в България.

Междувременно огромният публичен скандал от срещата на Иван Кръстев и Джеймс О’Брайън във Виена най-вероятно тепърва ще се разгаря и със сигурност ще бъде обект на разследване и анализи в самите американски институции. Защото всеизвестно е, че Първо правило на тайните служби и на всички големи играчи е да не си осветяват агентите си за влияние.

В нашия случай става тъкмо обратното. Пред прожекторите са Иван Кръстев, Иво Прокопиев и най-мощното им оръжие "Магнитски", което ползват чрез Джеймс О’Брайън. На светло е и общото им свързващо звено Александър Сорос.

Видео

Последни новини

Общо гласували: 185

Анкета

КАК ЩЕ УПРАЖНИТЕ ПРАВОТО СИ НА ГЛАС НА ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИЗБОРИ НА 2 АПРИЛ?
Ще гласувам с хартиена бюлетина
137 гласували / 74.05%
Ще гласувам с машина
35 гласували / 18.92%
Няма да гласувам
13 гласували / 7.03%