ПОДПРАВЕН БЪЛГАРСКИ ПАСПОРТ СЕ ПОЯВИ В РАЗСЛЕДВАНЕТО ЗА ВЗРИВА НА „СЕВЕРЕН ПОТОК“

Автор: 5 GmediA 08:51, 11 март 2023
Източник: Архив

Откриха българска следа при разследването на взрива на газопровода "Северен поток" в края на септември.  Поне един от фалшивите паспорти, използвани за наемане на яхта, е български, съобщи Der Spiegel.

Изданието цитира разследване на германските медии ARD и DerZeit. Шестима души са наели яхта в Рощок, за което представили фалшиви паспорти с много добро качество на изработка. В яхтата са открити следи от експлозиви.

Припомняме, че ден по-рано Русия обяви, че скоро ще разпространи в Съвета за сигурност на ООН кореспонденцията с Германия, Дания и Швеция относно разследването на саботажа в "Северен поток".

Това заяви в четвъртък Дмитрий Полянски, първи заместник-постоянен представител на Руската федерация в ООН. "Отказват всякакъв достъп до информация, отказват всякакво участие, въпреки че ние сме заинтересована страна. Ние трябва да участваме в това в разследването. Но те просто ни пишат писма, казват: "Ние правим това, което правим, а вие правят бизнес, каза той. За да бъдем прозрачни, скоро ще публикуваме тази кореспонденция и ще я разпространим сред членовете на Съвета за сигурност на ООН, добави Полянски.

Дни по-рано европейските служители не пожелаха да коментират в сряда с докладите, че проукраинска група е извършила атаките срещу газопроводите "Северен поток" миналата година

Високопоставен дипломат от ЕС също предупреди "срещу опасността да попаднем в капана на руските разкази".

Докладите за бомба не изключват възможността саботажът на тръбопровода да е фалшив флаг за опетняване на Украйна.

Тагнато в: Северен поток

Последни новини

Общо гласували: 41

Анкета

КОЙ ОТ КАНДИДАТИТЕ ЗА КМЕТ НА СОФИЯ ТРЯБВА ДА СПЕЧЕЛИ БИТКАТА ЗА СТОЛИЦАТА?
Антон Хекимян
25 гласували / 60.98%
Ваня Григорова
7 гласували / 17.07%
Радостин Василев
7 гласували / 17.07%