АГЕНЦИЯ ПИК СИГНАЛИЗИРА ДАНС ЗА СРЕДНОЩНИ КУПОНИ В РЕЗИДЕНЦИЯ "БОЯНА"

Автор: 5 GmediA 12:32, 15 март 2023

Сигнал до Държавната агенция за национална сигурност за разгула, който цари в резиденция "Бояна", изпрати преди минути Агенция ПИК.

 

По-рано тази сутрин медията ни единствена показа скандални клипове и снимки с участието на дъщерята на президента на Българя Румен Радев. От кадрите става ясно, че държавната резиденция е била превърната в място за разюздани среднощни купони. На партитата, инициирани от наследничката на Радев, са присъствали нейната първа братовчедка София с гаджето си, както и приятели на студентката по актьорско майсторство в НАТФИЗ. Веселбите са се провеждали най-вече около огромния басейн на резиденцията, както и на беседката край него, поясни вестник "Ретро". 

"В публикация на агенция ПИК от днес, 15.03.2023 година, съобщихме, че в държавната вила "Калина", разположена в държавна резиденция “Бояна”, която се използва от президент на Република България Румен Радев и семейството му, са се състояли частни партита с участието на дъщеря му Дарина Радева и нейни приятели и роднини.

Видно от публикуваните в материала снимки и видеа, партиата са организирани не само през деня, но и вечерно време. На част от кадрите могат да се забележат множество лица, основно млади хора.

Според информацията, с която ПИК разполага, във вила "Калина" могат да влизат външни лица само ако са поканени от охраняемото лице - в случая президентът на Републиката Румен Радев", посочва в сигнала до ДАНС главният редактор на медията ни Асен Рашков.

С оглед на скандалния случай ПИК настоява ДАНС да извърши нужната проверка, как е осъществяван достъпът на външни лица до държавната вила "Калина", която е част от държавна резиденция "Бояна", и да предостави публично отговорите на следните въпроси:

- Проверявани ли са и записвани ли са лицата, които са участвали на въпросните празненства?

- Президентът на Република България г-н Румен Радев лично ли е канил лицата в помещаваната от него вила?

. Той лично присъствал ли е на партитата?

- И най-вече - била ли е застрашена сигурността на президента на Република България предвид факта, че множество лица са посещавали държавната вила и очевидно са имали свобода на действие?.

Източник: ПИК 

Последни новини

Общо гласували: 17

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
Нямам финансова възможност за почивка
10 гласували / 58.82%
На планина
4 гласували / 23.53%
На българското Черноморие
3 гласували / 17.65%