ПРОКУРАТУРАТА ЩЕ СЕ САМОСЕЗИРА ПО ПОВОД РАЗКРИТИЯТА НА ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ ПРЕД СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА, ЧЕ КИРИЛ ПЕТКОВ И РАДОСТИН ВАСИЛЕВ СА ТЪРГУВАЛИ ДЕПУТАТИ 

Автор: 5 GmediA 14:20, 30 март 2023
Източник: ПИК
"Не сме се самосезирали по отношение на статията. Ще го обсъдим и ако преценим, ще се самосезираме. Сумата която се споменава, е впечатляваща", това каза градският прокурор на София Илиана Кирилова пред ПИК и Соня Колтуклиева по повод скандалното интервю на Георги Георгиев с разкритията, че Кирил Петков и Радостин Василев са обсъждали купуването на депутати срещу 500 000 евро на човек.

Гост-водещата на ПИК TV попита дали Георгиев ще бъде разпитан, тъй като е готов да застане с името си и да даде показания, градският прокурор вече пое ангажимент държавното обвинение да се сезира.

"Ще се самосезирам, ще се падне на случаен принцип и вярвам, че прокурорът ще си свърши работа и по всяка вероятност Георги Георгиев ще бъде викнат на разпит", ангажира се Илиана Кирилова.

Тя сподели, че досъдебното производство за заплахите на Радостин Василев срещу Христинка Петрова, бивша депутатка от "Има такъв народ", е пред приключване.

"Събрани са доказателства. Разпитана е пострадалата, ако мога така да се изразя. Работи се по делото и предполагам, че колегата ще го приключи в най-скоро време", увери градският прокурор пред ПИК.

По случая "Градинаря" и разкритията на ПИК за Бойко Рашков и човекът, който живее в палата му край Американския колеж, Илиана Кирилова информира: "Има такава проверка, даже е образувано досъдебно производство в Софийска градска прокуратура."

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 1

Анкета

ТРЯБВА ЛИ ДА ИМА ИЗБОРИ 2 В 1 ПРЕЗ ЮНИ?
Да
1 гласували / 100%
Не
0 гласували / 0%
Не ме интересува
0 гласували / 0%