НИКОЛАЙ ДЕНКОВ: ИМА ЖЕЛАНИЕ ОТ ГЕРБ ЗА ВКЛЮЧВАНЕ НА ОЩЕ ТЕХНИ МИНИСТРИ В ПРОЕКТОКАБИНЕТА, НО НИЕ ИМАМЕ ОПРЕДЕЛЕНИ ПРАВИЛА

Автор: 5 GmediA 11:09, 25 май 2023

„Преговорите вървят нормално. Необходимо е търпение. Трябва да приключим, да имаме целия списък. След това ще премине през националните съвети. Това ще се случи в близките дни“, обясни в кулоарите на Народното събрание акад. Николай Денков от „Продължаваме промяната – Демократична България“, предаде бТВ.

„Има желание от страна на ГЕРБ за включване на още техни министри в проектокабинета, но ние имаме определени правила. Този списък ще бъде излъчен от нас. След това, ако има промени, трябва да бъдат утвърдени от двете страни“, добави той.

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ обявиха план за съставяне на правителство с втория мандат, като премиерът ще бъде ротационен – 9 месеца ще е Николай Денков, а след това Мария Габриел.

Деница Сачева от ГЕРБ-СДС допълни, че разговорите за кабинет с втория мандат се водят от Мария Габриел, а когато има информация, тя ще бъде изнесена.

Предстои ДСБ, част от коалицията „Демократична България“, да вземе решение относно кабинет с втория мандат, коментира председателят на партията Атанас Атанасов.

„Ние ще отговорим на очакванията на огромната част от населението да има правителство“, уточни той.

Тагнато в: Николай Денков

Последни новини

Общо гласували: 5

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
Нямам финансова възможност за почивка
3 гласували / 60%
На българското Черноморие
1 гласували / 20%
На планина
1 гласували / 20%