НЕДЯЛКО НЕДЯЛКОВ: НИКОЙ НЕ БЕШЕ РАЗТУРЯЛ ТОЛКОВА ПРАВИТЕЛСТВА В БЪЛГАРИЯ, КОЛКОТО КИМОН ГЕОРГИЕВ И ДАМЯН ВЕЛЧЕВ...ДОКАТО НЕ СЕ ПОЯВИ РУДИ ГЕЛА

Автор: 5 GmediA 09:44, 26 май 2023
Никой не беше разтурял толкова правителства в България, колкото Кимон Георгиев и Дамян Велчев. Докато не се появи Руди Гела.
Кимон все пак, от кумова срама и колкото да остане в историята, си даваше зор да спретне някой и друг бутафорен преврат.
Бутнал земеделците от името на фашистите . После фашистите от името на царистите. Накрая царистите от името на комунистите.
На Руди конспирация не му трябва. Той сам си е кръгът "Звено" - българските правителства са достатъчно нефелни, за да бъдат свалени и без преврат. Достатъчно е да се появи някой изобретателен мошеник
Другият мошеник и регенат е Божанков. Тепърва му предстои да натрупа самочувствие и да конкурира Гела.
Партията на безподобния мошеник Кирил Петков е естественият им пристан. И с тия ГЕРБ ще прави правителство "в името на България".
Сега на Бойко Борисов не му остава нищо друго освен - както предлага колежката Соня Колтуклиева, да се върне на масата на преговори с ДПС и БСП. Или да отиде на избори, далеч по-достоен изход.
Но преди това да ни се извини за "Има още 240 партии. Точка".   
 
Коментар на Недялко Недялков, Фейсбук

Последни новини

Общо гласували: 58

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ДОГОВОРКАТА ЗА ПРАВИТЕЛСТВО МЕЖДУ ПП-ДБ И ГЕРБ-СДС?
Категорично не
51 гласували / 87.93%
Да
7 гласували / 12.07%
Не ме интересува
0 гласували / 0%