РАДОСТИН ВАСИЛЕВ: АЗ ИМАМ ЗАПИС НА НАЦИОНАЛНИЯ СЪВЕТ НА "ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА"

Автор: 5 GmediA 11:03, 26 май 2023

"Вчера слушах Кирил Петков - той каза "дълбоката държава", "някакви служби".... Твърденията, че са правени някакви записи на групата, в централата - това са пълни лъжи. Никой не е правил записи и най-вероятно г-н Петков се притеснява от някакви други записи, с които аз не разполагам и мен не ме интересуват. Ако някой се опитва да заблуди избирателите на ПП, че аз съм предател, нека да види какво стана с ИТН", каза на пресконференция Радостин Василев. 

"Принудихме се отвъд предела на моята представа за морал, е да стоим на една маса с едни хора, които трябваше да вкараме в затвора. Не можем да бъдем конструктивни с мафията и да застанем на една маса с ГЕРБ. Хората не искат вече да ходят на избори, защото тотално различни структури се събират със задкулисни цели", допълни той.

"Миналата неделя аз получих имейл от председателката на ПП, че в 10 часа вечерта в неделя ще се проведе Национален съвет, онлайн. Аз издържах да слушам това събиране до 12 вечерта. Записах цялото събитие, събитие, което се проведе с над 50 участника. Легнах си в 12.30 и го пуснах на рекординг, за да мога да изслушам записа. Аз имам записа на Националния съвет на моя таблет от моя хол. Ще предоставя записа на всички журналисти в пълния му размер", обяви Василев и допълни: "Успокоявам Кирил Петков - този запис не е от спални, не е от кафенета. Щом тук си говорят такива неща, представям си какво си говорят Лена, Кирил, Лорер.."

Василев пусна част от записа и преразказа детайли от него:

"Борисов ще се изпере в този вариант. Ще кажем, че Мария Габриел идва от Брюксел.  На г-н Петков Урсула фон дер Лайен му е обещала България да влезе в Еврозоната, като заобиколи правилата. Дали това е истина? По-страшно е начинът, по който ще се формират службите. Ние чухме - ДАНС, главен секретар на МВР, НСО, ДАТО, Военно контраразузнаване - синхронизирани с посолството и одобрени от посолствата. Т.е. ДАНС и Държавна агенция "Разузнаване" се синхронизират с някакви посолства. "Правителството ще продължи докато Бойко се страхува от Гешев", казва Асен Василев. Христо Иванов бил измислил механизъм с някакви европейски правила да се създаде комисия в парламента, която да забави даването на имунитета на Борисов с 6 месеца, докато не бъде отстранен главният прокурор.... ГЕРБ не бил реален враг, ГЕРБ бил маркетингов враг".

"В записа се казва, че Христо Иванов е при Карадайъ да се моли за конституционно мнозинство", допълва Василев. 

Кирил Веселински каза, че целият запис ще бъде даден на БТА и ще бъде разпространен до абсолютно всички български медии.

"Службите са моя таблет и моя хол. Те работят с опорки. Вчера в 09:30 ми се обади шефът на ДАНС г-н Тончев, който каза, че има някаква заплаха за мен на най-високо ниво и ми праща кола. Вчера видях, че психологичното състояние на г-н Петков е разклатено, а не моето, защото аз казвам истината", уточни бившият спортен министър.

"Преди 2 седмици, в събота ми се обади Кирил Петков, когато се говореше за правителство на малцинството, и ми каза дали съм готов да направя крачка назад, за да може да се направи правителство на малцинството с подкрепа на ГЕРБ. В неделя ми се обади г-н Денков и ми каза, че си е избрал министър на спорта и ми даде името на един изключителен корупционер от ГЕРБ. В понеделник отидохме в централата на ПП и след доказване, че той е корупционер, се разбрахме с Кирил Петков за Димитър Илиев, който е изключителен експерт и го подкрепям", разкри Василев.

"Аз не мога да бъда министър в правителство с Мария Габриел и подкрепата на ГЕРБ", добави той.

"Не сме пазили в тайна. Консултирахме го с всички хора от нашето сдружение, които идват от цяла България. За по-голямата част от нас това е правилното решение", уточни Радостин Василев.

"Има и един абзац, в който мисля, че Асен Василев казва: "Да, ние ще изкараме само една година. След това ще си отидем и ще дойдат други хора. Тоест средствата ще бъдат усвоени, както казва Борисов", каза проф. Николай Радулов.

"Не съм разговарял с никого и нямам намерение да разговарям. След този запис се надявам да няма правителство, да има бързи избори, като само удължим редовния бюджет", заяви бившият спортен министър.

"Гражданско движение "Силна България" ще прерасне в политически проект съвсем скоро", обяви Радостин Василев и добави: "Не се пазаря с никого. Няма 10 часа записи. Това са в главата на Кирил Петков. Може и да има, но не са мои и аз не знам за тях."

 

Последни новини

Общо гласували: 8

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ НА 9 ЮНИ?
Да
7 гласували / 87.5%
Не
1 гласували / 12.5%
Все още не съм решил/а
0 гласували / 0%