"ВЪЗРАЖДАНЕ" СКОЧИХА НА БОЙ В ПАРЛАМЕНТА: ЕДИН Е СЪС СЧУПЕНИ ОЧИЛА, ОДРАХА МАНОЛ ПЕЙКОВ

Автор: 5 GmediA 10:23, 1 юни 2023
Източник: БГНЕС

Високо напрежение и сблъсък на депутатите в началото на пленарния ден. Дори обявената от председателя на НС Росен Желязков 10-минутна не успокоява страстите. Причина за ескалацията беше размяна на декларации между „Възраждане“ и ПП-ДБ.

В декларацията на „Възраждане“ прочетена от Искра Михайлова бяха направени оценки на преговорния процес за съставяне на правителство с втория мандат и директни критики към ПП-ДБ, че предават целите на протестите от 2020 година.

След това на трибуната излезе Явор Божанков от ПП-ДБ, който започна да чете декларация, чиито акцент беше върху това до колко може да се вярва на „Възраждане“, предвид техните позиции срещу ваксините с ваксинирани депутати, срещу еврото със спестявания в евро, срещу НПО-тата и прочее, като продължи с думите: "въпреки че говореха срещу меките китки, двамата с Цончо Ганев и Костадин Костадинов най-много ни съмняват, че са такива в това отношение".

Това предизвика бурна реакция от депутатите на „Възраждане“, които се приближиха към трибуната и наобиколиха Божанков. Към тях се присъединиха и депутати от ПП-ДБ. Последва дърпане, бутане, замеряне със смачкани листи.

След конфликта депутат на „Възраждане“ се оказа със счупени очила, а Манол Пейков от ПП-ДБ е одран.

На видео, разпространено от депутата от ПП-ДБ Искрен Митев се вижда, че депутатът от "Възраждане" Цончо Ганев наплюва някого в пленарната зала, вероятно в реплика на Явор Божанков.

 

Видео

Последни новини

Общо гласували: 8

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ НА 9 ЮНИ?
Да
7 гласували / 87.5%
Не
1 гласували / 12.5%
Все още не съм решил/а
0 гласували / 0%