ОСЪДИХА ЗВЕЗДАТА ОРНЕЛА МУТИ ЗАРАДИ ФАЛШИВ БОЛНИЧЕН ЛИСТ, ЕДВА НЕ ВЛЕЗЕ В ЗАТВОРА

Автор: 5 GmediA 16:47, 17 юни 2019
Източник: БГНЕС

Италиански съд потвърди окончателната присъда на Орнела Мути, която утре идва за парти и филмфест у нас. Звездата на италианското кино през 70-те години беше осъдена  на 6 месеца условно и глоба от 500 увро, защото представила фалшив болничен, оправдаващ отсъствието ѝ от театрална постановка. В същото време Мути е присъствала на благотворителна вечеря в Санкт Петербург.

Актрисата се опита да оспори решението на съда, който тогава постанови, че е излъгала, че е болна и е отменила шоуто в "Teatro Verdi" в Порденоне през 2010 г. Въпреки предписанието на лекаря, че актрисата трябва да почива пет дни и ѝ забранява да използва гласа си, тя е присъствала на благотворително събитие в Санкт Петербург заедно с Кевин Костнър, както разкриха по-късно фотографи.

Първоинстанционният съд осъди Мути на 8 месеца затвор и глоба от 600 евро през 2015 година, което тя оспори с относителен успех през 2017 година, предаде БНТ.

Въпреки това беше постановено, че присъдата може да бъде спряна, ако на тогавашният работодател на Мути бъдат изплатени 30 000 евро компенсация.

Последни новини

Общо гласували: 28

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ НА 9 ЮНИ?
Да
25 гласували / 89.29%
Не
2 гласували / 7.14%
Все още не съм решил/а
1 гласували / 3.57%