КОНЕ, ШАПКИ И ТРАДИЦИИ – КОННИТЕ НАДБЯГВАНИЯ В РОЯЛ АСКОТ

Автор: 5 GmediA 12:19, 23 юни 2019

Кралските конни състезания в Аскот са едно от най-важните събития за висшето общество в Англия и привличат най-добрите състезатели от цял свят. Всеки ден се провеждат надбягвания, които носят имената на знаменити личности от историята на Острова, като първото такова е посветено на Кралица Анна – основател на хиподрума през 1711 г., обединила кралствата Англия и Шотландия в кралство Великобритания.

Още от създаването си, надпреварите стават традиция и 300 години по-късно, историята им продължава да се пише. Те продължават 5 дни, но освен спортни умения, там биват демонстрирани и интересни модни тенденции - особено, що се касае до шапките.
Днес херцогинята на Кеймбридж, Кейт Мидълтън, се появи на финала на надбягванията, с рокля и шапка в синьо и прилича на принцеса от приказките. Шапката ѝ е украсена със синя роза. Принц Уилям и останалите мъже спазиха кралския етикет, появявайки се с фракове и цилиндри.

Синият цвят преобладаваше сред избора на дамите, както и сестрите принцеси Беатрис и Южени. Кралица Елизабет Втора блестеше в резеда.

Освен традиция, състезанията в Аскот са средство за много хора да се докоснат до кралското семейство, да го видят отблизо и да почувстват самите себе си част от него. Интересът към състезанията расте всяка година. Посещават се от до 25 000 хиляди души, предават се в 200 държави по света и събират над 500 състезателни коня.

Последни новини

Общо гласували: 28

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ НА 9 ЮНИ?
Да
25 гласували / 89.29%
Не
2 гласували / 7.14%
Все още не съм решил/а
1 гласували / 3.57%