РАДОСТИН ВАСИЛЕВ СЕ ЖЕНИ ЗА СВОЯ БИВША ПОДЧИНЕНА В СПОРТНИЯ ТОТАЛИЗАТОР - 20 ДНИ СЛЕД НАЧАЛОТО НА НАКАЗАТЕЛНИЯ ПРОЦЕС СРЕЩУ НЕГО ПО ОБВИНЕНИЕ ЗА “ПРИНУДА”

Автор: 5 GmediA 12:53, 30 август 2023
Източник: ПИК

На 4 септември Радостин Василев трябва да се яви като обвиняем в Софийски градски съд. На 24 септември Руди Гела ще се ожени на церемония в хотел “Маринела”.  Избраница му е красавицата Мирела Желязкова, бивша негова подчинена, докато беше министър на спорта в кабинета “Петков”.

Радостин Василев беше женен за полицайката Нина Петкова, с която са били заедно в продължение на  15 години, имат син на 11 години.

През 2021 година заместник-началничката на Трето РПУ-София, изостави спортния адвокат, и заживя с бившия началник на СДВР Георги Хаджиев, на когото роди син. От март 2022 година Радостин Василев и Нина Петкова официално са разведени.

В медиите напоследък се появяваха публикации и снимки за спорадични връзки на Руди Гела с врачанската психоложка Ралица Младенова, с “Мис Силикон” Жасмина Стоичкова, с плевенската манекенка Тинка Игнинска, с маникюристката от Стара Загора Силви Павлова.

На 2 септември 2022 година топ-журналистката Соня Колтуклиева прави разкритие в ПИК: “12 май 2022 година, блестящо празненство в хотел “Маринела ” отбелязва тържествено 65-годишнината от организирането на първия тираж с играта „ Спорт тото 1 “.

Млада и ефектна дама, с впечатляваща дълга червена рокля, посреща гостите: министрите Радостин Василев, Атанас Атанасов, Драгомир Заков, Христо Проданов, Иван Иванов, най-специален сред тях е Бойко Рашков.

Няколко месеца по-рано, атрактивната блондинка е видяна в скъпия нощен клуб “MegaMeGami ”, в компанията на Радостин Василев, министър на младежта и спорта, и Александър Тодоров, изпълнителен директор на Българския спортен тотализатор.

Настроението е на макс, подгрявано от подлудяващите ритми на Ку-ку бенд.

На 2 март 2022 година хубавицата е назначена от Александър Тодоров в “Българския спортен тотализатор ”, като специалист по маркетинг, а на 25 март е преназначена за началник на отдел “Реклама и цифров маркетинг ”.

Коя е Мирела Желязкова и по какъв начин се появява в държавното дружество, което ръководи стотици милиони?

Тя е на 24 години, израснала е във Велико Търново. Според официалната й биография, е завършила ПМГ “Васил Друмев ”, бакалавър е от ВТУ “Св.Св. Кирил и Методий ” – специалност  “маркетинг ”. Професия – служител в мебелна компания.

Според местни източници, офисът на мебелната компания, която е на баща й Боян, се намира врата до врата с офиса на “Младежка радост” – сдружение, свързано с доста любопитна история за половин милион лева, която провокира огромен публичен скандал.

На 1 август 2022 година, в последния работен ден на Радостин Василев като министър, е подписан договор на „Младежка радост” за 500 000 лева.

Няколко седмици по-късно, служебният министър на спорта Весела Лечева обявява договора за порочен, дава материалите по него на МВР и прокуратурата. Тя уволнява Александър Тодоров и Мирела Желязкова от Български спортен тотализатор.

За парламентарните избори на 14 ноември 2021 година, Мирела Желязкова е сложена на 13-то място в листата на “Има такъв народ” във Велико Търново; тя се появява в офиса на новоучредената партия на Слави Трифонов, след като се е разочаровала от престоя си в редиците на Веселин Марешки.

Фоторепортерите на ПИК изловиха Руди Гела и Мирела да пазаруват в столичен мол ризи за новоизбрания депутат от ППДБ в 49-я парламент. Скоро след това Радостин Василев огласи незаконно направен запис на среднощно заседание на НС на “Продължаваме промяната”, беше принуден да напусне групата на ППДБ и да стане независим депутат. По искане на главния прокурор Иван Гешев, Радостин Василев остана без депутатски имунитет и ще бъде съден по член 143 от Наказателния кодекс за “принуда”, предвиждащ до 6 години затвор.

Радостин Василев и Мирела Желязков ще встъпят в брак в градината на хотел “Маринела”, където ще се състои и партито с роднини и приятели.

Кум на младоженците е Александър Тодоров, близък приятел на Радостин Василев. За двамата се мълвеше, че ги свързва особена мъжка дружба. Сашо Тотото беше депутат от “Има такъв народ” и директор на спортния тотализатор.

От снимки на Руди Гела и Мариела, направени в Бургас преди няколко дни, се вижда, че младоженката е бременна.

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 3

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
3 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%