УМИШЛЕНО ПРИЧИНЯВАНЕ НА СМЪРТ Е ОБВИНЕНИЕТО НА МЪЖА, УБИЛ ДЕТЕ НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА     

Автор: 5 GmediA 09:32, 4 септември 2023

Софийска градска прокуратура (СГП) ръководи разследване по отношение на придобилия медийна известност пореден случай на причинена смърт от водач на автомобил след употреба на алкохол, съобщиха от държавното обвинение.

След доклад на материалите по делото, дежурен прокурор при СГП е преценил, че са налице достатъчно доказателства за виновността  на водача на лекия автомобил и го е привлякъл като обвиняем за престъпление по чл. 342, ал. 3, б. В, предл. 1, вр. ал. 1, предл. 3 от НК - умишлено причиняване на смърт, вследствие на нарушаване правилата на движение по пътищата. За това престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода за срок  от 10 до 20 години, както и лишаване от право да управлява МПС завинаги.

Обвинението е за това, че на 02.09.2023 г., в гр. София, на ул. „Ген Гурко" и „Цар Иван Шишман", водачът на лекия автомобил нарушил правилата за движение по пътищата и след употреба на алкохол реализирал ПТП с пресичащия в този момент на  пешеходна пътека непълнолетен, вследствие на което причинил смъртта му.                  

Постановено е задържането на обвиняемия до 72 часа, с оглед довеждането му пред Софийски градски съд (СГС) за разглеждане на искане за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража.

Разследването продължава  под ръководството и надзора на СГП.

Последни новини

Общо гласували: 17

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
Нямам финансова възможност за почивка
10 гласували / 58.82%
На планина
4 гласували / 23.53%
На българското Черноморие
3 гласували / 17.65%