АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ Е ПРЕДЛОЖИЛ НА ПРЕЗИДЕНТА КИРИЛ ПЕТКОВ ЗА СЛУЖЕБЕН МИНИСТЪР НА ИКОНОМИКАТА. ДАЛ Е НА ГЕН. РАДЕВ 100 000 ЛЕВА

Автор: Соня Колтуклиева 09:31, 7 септември 2023
Източник: news2.bg

Алексей Петров е дал на ген. Румен Радев 100 000 лева - през 2016 година, за неговата първа кандидат-президентска кампания - посредник е бил един от силните хора на “Позитано” 20 по онова време.

 

Самият Алексей Петров е разкрил това на доверен човек в Съюза за стопанска инициатива.

През 2017 година, Алексей Петров редовно е посещавал прословутия хотел в село Труд, където ген. Румен Радев е обичал да си урежда лични срещи, докато служи в авиобазата в Граф Игнатиево. Кметът на село Труд Николай Копринков оттогава и до ден днешен е най-близкият приятел на Румен Радев и е смятан за сивият кардинал в президентството.

Научих за това вчера, но не успях да убедя източника ми да го обяви публично с името си. Не иска да говори, поне засега.

Според него до смъртта си на 16 август, когато беше разстрелян по време на преход по еко пътека на Витоша, Алексей Петров е поддържал добри отношения с президента. Това не е новина. Отдавна се говори в политическите и медийните среди за комуникация между двамата.

За мен беше изненада да чуя, че именно Алексей Петров е предложил на президента Румен Радев през 2021 година за служебен министър на икономиката Кирил Петков, синът на неговия близък приятел Петко Петков. Всъщност държавният глава никога не отговори на този въпрос, аз съм му го задавала и писмено, призовавала съм го публично да изясни истината. Нито във времето, когато защитаваше българският канадец за нарушаването на Конституцията, нито по-късно, когато използваше определения като “шарлатани” и “търгаши” за бившите си любимци, президентът Румен Радев не разкри загадката.

Друг мой източник от средите на “Продължаваме промяната” твърди, че Алексей Петров е получил благословия от президента Румен Радев и подкрепа от Кирил Петков да стане заместник-председател на ДАНС и да оглави дирекция “Финансово разузнаване”. Той е обещал, че ще проучи потайно всички банкови трансфери в страната и към/от чужбина на хора от близкото обкръжение на Бойко Борисов.

“Председателят на ДАНС не би се спрял да атакува лидера на ГЕРБ, защото по време на третия му манда, Пламен Тончев е бил преместен от родната Враца в Кюстендил”, твърди източникът.

За хората, които добре познават Алексей Петров през годините, не е невъзможно Алексей Петров да е поддържал балансирани отношения с Бойко Борисов, но да се е наговарял с Румен Радев и Кирил Петков срещу него - съперничеството им беше пословично.

 

Соня Колтуклиева

Последни новини

Общо гласували: 24

Анкета

КОЙ ОТ КАНДИДАТИТЕ ЗА КМЕТ НА СОФИЯ ТРЯБВА ДА СПЕЧЕЛИ БИТКАТА ЗА СТОЛИЦАТА?
Антон Хекимян
17 гласували / 70.83%
Радостин Василев
4 гласували / 16.67%
Ваня Григорова
2 гласували / 8.33%