ДВЕ ХИЛЯДИ ВОЕННОСЛУЖЕЩИ ДАРИХА КРЪВ ЗА ПАЦИЕНТИТЕ НА ВМА

Автор: 5 GmediA 09:59, 12 септември 2023
Източник: ВМА
Две хиляди военнослужещи и цивилни служители от различни военни формирования дариха безвъзмездно кръв от началото на годината, помагайки на екипите на Военномедицинска академия (ВМА) в битката за човешкия живот.
Кръводаряването променя живота на хиляди пациенти всяка година. Нуждите са ежедневни. За различни тежки операции, за пострадали при пътни инциденти, за пациенти с онкологични заболявания.
Насърчаването на безвъзмездното кръводаряване е една от нашите мисии. В тази връзка периодично организираме кампании в цялата страна и хиляди българи годишно застават зад каузата „Бъди един от нас! Дари кръв – спаси живот!”, коментира проф. Румен Попов, ръководител на Центъра по трансфузионна хематология на ВМА.
Около 7000 са годишно кръводарителите във ВМА. Половината от тях са от редовете на Българската армия.
Националната трансфузионна система е част от националната сигурност, а Кръвният център на ВМА от своя страна е част от тази верига. При необходимост винаги се отзоваваме – не само на територията на София, но в цялата страна, изтъкна още проф. Попов. Той благодари на всички дарители, които безвъзмездно помагат за спасяването на човешки животи!
 
Източник: ВМА
Общо гласували: 14

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
Нямам финансова възможност за почивка
7 гласували / 50%
На планина
4 гласували / 28.57%
На българското Черноморие
3 гласували / 21.43%