БОЙКО БОРИСОВ: ОЧАКВАМ ОТ ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО КАТО ИЗЛИЗАТ ДА ГОВОРЯТ, ДА СА НАПЪЛНО ПОДГОТВЕНИ. МЕДИИТЕ СА ПО-ПОДГОТВЕНИ ОТ МИНИСТРИТЕ 

Автор: 5 GmediA 16:07, 18 септември 2023
Източник: 24 часа

Министър Тагарев се ползва с моето уважение, но когато излиза пред медиите, трябва да излезе напълно подготвен. Претенцията ми е като излизат да говорят, и към цялото правителство, да се готвят. В такива случаи много отговорно трябва да се работи и говори.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в коментар за дрона край Тюленово и изказването на министъра на отбраната, че „такъв тип събития са ежеседмични“, предаде  БГНЕС.

"Когато министър на отбраната се изказва, той трябва да знае колко са, да ги осветли. Откъде е дошъл - украински, руски, български. Като излизат да говорят, цялото правителство, да се готвят, за съжаление медиите са по-подготвени от тях и след това се налага да се излиза с нови брифинги да се замазват нещата", критичен бе лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов коментира и протестите на зърнопроизводителите.

„Очаквам много по-адекватни действия от страна на правителството. Квалификации, обиди в такива случаи никога не са продуктивни, а точно обратно. Предлагам на масата на преговорите – диалогично, техните искания и това, което е възможно да се подпомогне сектора“, каза лидерът на ГЕРБ. Според Борисов зърнопроизводителите имат справедливи искания, но има и такива, които не могат да станат.

"Аз лично считам, че не трябва да се разделят службите", отговори той на въпрос трябва ли да се обединяват военното и цивилното разузнаване.

Той коментира и взаимоотношенията си с Вежди Рашидов.

„Вежди Рашидов ми е приятел. Велик скулптор. Направил е много. Допусна грешка, която за други се спестява, а в ГЕРБ, за съжаление, действаме така. Мога само да съжалявам, че не е в парламента, но решението беше правилно”, каза той. /БГНЕС

Тагнато в: Бойко Борисов

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 3

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
3 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%