ЙОРДАН ТЕРЗИЙСКИ: ПРИЗИВИТЕ ЗА ОСТАВКА НА ЗЕМЕДЕЛСКИЯ МИНИСТЪР ПОРАЖДАТ СЪМНЕНИЯ, ЧЕ ТОЗИ ПРОТЕСТ Е ПОЛИТИЧЕСКИ 

Автор: 5 GmediA 09:14, 19 септември 2023

Оказването на натиск за оставки политизира протеста на земеделците, коментира в "Денят започва" депутатът от ПП-ДБ Йордан Терзийски.

Мотивацията на правителството е да реши както проблемите на зърнопроизводителите, така и на българските граждани и да няма отражение върху цените на хляба, на млякото и други продукти, каза Терзийски.

"Правителството предприема мерки за обезщетение на производителите. За да бъдат постигнати правилните решения, е редно протестиращите да седнат на маса с правителството, защото когато се поставят ултиматуми и се държат за заложници стабилността, спокойствието и цените, се навежда на мисълта, че има и друго".

Посочи, че инфлацията в България е достигнала нивата отпреди войната в Украйна и за да продължи да пада, е редно да се взимат решения като това за вноса.

"Призивите за оставка на земеделския министър започват да пораждат съмнения, че този протест не е за проблемите на самите производители, а политически. Трябва да водим разговор за начина, по който са субсидирани производителите".

Според Терзийски подобно напрежение се насажда и по темата с мините и дроновете и исканата оставка на военния министър.

"Пак се използва един случай (дронът край Тюленово), който очевидно е рутинен за армията. Всяването на страх в населението е подсъдно и страховете на хората, било то за тяхната сигурност или за техния хляб, не трябва да се използват за политически дивиденти", каза депутатът.

Последни новини

Общо гласували: 14

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
Нямам финансова възможност за почивка
7 гласували / 50%
На планина
4 гласували / 28.57%
На българското Черноморие
3 гласували / 21.43%