ГЕРБ ИЗДИГНА АНТОН ХЕКИМЯН ЗА КАНДИДАТ-КМЕТ НА СОФИЯ

Автор: 5 GmediA 10:06, 25 септември 2023
Източник: бТВ, Ладислав Цветков

ГЕРБ регистрира Антон Хекимян като кандидат на партията за кмет на София.

"От 20 години живея в София. През цялото това време като журналист в бТВ съм критикувал действия на Столична община. Имал съм лично отношение и коментар към всичко, което се е случвало в столицата. Визията ми за София - столицата да бъде още по-модерен град, да бъде още по-зелен град, да бъде отворен към инвестиции, към младите хора, на на първо място слагам като акцент образованието. 

Разбира се няма да забравяме големите инфраструктурни проекти, които трябва да бъдат довършени", каза пред журналисти Хекимян.

"Решението няма как да бъде взето лесно, но съм го взел осъзнато, лично аз и след време, което аз поисках да ми бъде отредено, за да мога да помисля. Всичко се случи миналата седмица, имах лична среща с господин Борисов и получих покана да бъда кандидат за кмет на ГЕРБ", каза той.

От Борисов разбрал, че има номинация от хартийните структури на ГЕРБ. Получил е уверение е, че ще може самостоятелно да взима решенията си, обсъдени са екип и стратегия, с които ще се работи София да изглежда още по-добре.

"Получавайки предложението за това да бъда кандитат на ГЕРБ си дадох сметка, че искам да продължа да работя за обществото. Огромни са шансовете, но това, което аз ще направя като кампания, е да бъда себе си. Аз живея с проблемите на града, обичам София, наистина. Основната ми мотивация е да направя най-доброто за себе си, за гражданите, за себе си като гражданин", каза кандидатът за кмет от ГЕРБ.

Първото нещо, което ще направи той, е да инспектира всички ремонти в столицата.

Използвахме цялото време, дадено ни от закон, за да конструираме най-добрия състав на листа и да изберем най-добрия възможен кандидат за кмет не от гледната точка на конюнктурата на партийния интерес, а давайки шанс да бъдат представени гражданите, каза Томислав Дончев.

Кой е Антон Хекимян

Антон Хекимян е роден на 22 май 1984 г. в Стара Загора. Майка му е българка, а баща му – арменец. Завършва езиковата гимназия „Ромен Ролан” в Стара Загора с немски и английски език и „Журналистика” в Софийския университет „Св. Климент Охридски”, пише БТА. 

Още като студент започва работа в bTV, където през годините е стажант, репортер, редактор, водещ. Хекимян е директор на отдел „Новини, актуални предавания и спорт” на bTV от края на 2020 г. На 23 септември 2023 г. bTV Media Group обявява, че приема с незабавен ефект оставката му вследствие на неговото решение да продължи в друга професионална посока. 

Тагнато в: Антон Хекимян

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 2

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ КОЛЕДНИТЕ И НОВОГОДИШНИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома, със семейството и приятели
2 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
Планираме ваканция в България
0 гласували / 0%