КАРЛОС КОНТРЕРА: ВАЖНО Е ДА ЗАПОЧНЕМ РАЗГОВОРИ ЗА ГОЛЕМИТЕ ПРОБЛЕМИ НА СОФИЯ, ЗАЩОТО ТОВА, КОЕТО СИ ПОРЪЧАМЕ СЕГА, ЩЕ ПОЛУЧИМ ЗА СЛЕДВАЩИТЕ 4 ГОДИНИ 

Автор: 5 GmediA 12:09, 28 септември 2023
Източник: личен архив

Надявам се да започнем сериозния разговор за София, защото това, което имаме до момента, е една кръгла нула. А въпроси свързани със София, дал Господ.

Това казва кандидатът на ВМРО за кмет на столицата Карлос Контрера в навечерието на старта на предизборната кампания и обръща внимание към един от основните въпроси, които изповядва – сигурността в София.

„За мен е важно да започнем с разговори за големите проблеми, но и за дребните детайли. Защото аз ще напомня, ние избираме кметове, общински съвети, районни кметове за 4 години. Тоест, това, което си поръчаме сега, това ще получим за следващите 4 години. И когато бутнеш едни дилетанти във властта, виждаш какъв е ефектът. Говоря за правителството на Промяната в двата му формата, Кирил Петков като премиер и сега Денков“, коментира Контрера.

„И пак ще поставя една неудобна за кандидатите-парашутисти тема, за неподготвените по софийската тематика. Въпросът за сигурността! Видеонаблюдението? Как да функционира Общинска полиция?“, подчертава кандидат-кметът.

Според него Столична полиция не прави нищо друго, освен „да варди пешеходните зони от тротинетки и колелета“.

„В същото време имате един Женски пазар, който е несигурно място. Какво правим с тези проблеми? Какво правим и с квартали като „Ботунец“, станали злополучно известни с тежки престъпления, включително и последния случай със застреляния, който се оказа от този квартал. Преди години там имаше убийство, ако си спомняте, протести. Имаме и други проблеми с крайградските зони, където хората непрекъснато са жертви на домови кражби“, изрежда Карлос Контрера и добавя, че същите проблеми се срещат и „в уж луксозния район Панчарево“.

Кандидатът за градоначалник напомня, че е важно темата да влезе във фокуса на местната власт. „Защото наистина през общината, през нормативните актове на общината, през финансиране от общината хората могат да живеят по-спокойно“, казва още той. /БГНЕС

Тагнато в: Карлос Контрера

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 2

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ КОЛЕДНИТЕ И НОВОГОДИШНИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома, със семейството и приятели
2 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
Планираме ваканция в България
0 гласували / 0%