ИВАЙЛО ВЪЛЧЕВ: ДОВЕРИЕТО, КОЕТО СЕ ОПИТВАХМЕ ДА ГРАДИМ В МАШИНИТЕ, ЩЕ Е ТРУДНО ДА СЕ ВЪРНЕ 

Автор: 5 GmediA 09:49, 29 октомври 2023

„Гласувах за тези, които искат да направят София град, който да работи за хората, а не за партии, политици и техни приятели. Гласувам София да бъде модерен европейски град от 21 век”. Това заяви кандидатът за кмет от ИТН Ивайло Вълчев.

„Силно се надявам хората да гласуват и да го направят с разум”, каза той, цитиран от Нова телевизия.

Вълчев коментира и отпадането на машинния вот.

„Застанах пред урната с чувство на леко неудовлетворение. Аз съм огромен привърженик на машинното гласуване. ИТН се бори за това то да стане реалност. Много съм фрустриран от факта, че заради неразумните действия на един човек, беше хвърлена сянка върху машинното гласуване, опасявам се, че доверието, което се опитвахме да градим в машините, ще е трудно да се върне. Но такива са обстоятелствата, гласуваме с хартия. За мен е важно да гласуват колкото се може повече хора”, каза Вълчев.

„Колкото повече хора излязат да кажат своята воля, толкова по-минимални стават шансовете на тези, които разчитат на уговорки, на корпоративен вот, на натиск, на купен вот. Така че силно се надявам днес, който и каквито и политически виждания да има, просто да излезе и да гласува”, каза Вълчев.

Тагнато в: Ивайло Вълчев

Последни новини

Общо гласували: 28

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ НА 9 ЮНИ?
Да
25 гласували / 89.29%
Не
2 гласували / 7.14%
Все още не съм решил/а
1 гласували / 3.57%