МИНИСТЪРЪТ НА ЕЛЕКТРОННОТО УПРАВЛЕНИЕ ЩЕ ПОИСКА ОТ ЦИК РАЗРЕШЕНИЕ ЗА ПЪЛНА ПРОЗРАЧНОСТ НА ПРОЦЕСА ПО УДОСТОВЕРЯВАНЕ НА МАШИНИТЕ ЗА ГЛАСУВАНЕ 

Автор: 5 GmediA 13:14, 31 октомври 2023
Източник: 5GMedia

Министърът на електронното управление Александър Йоловски обяви, че започва работа по удостоверяване на машините за втория тур на местните избори.

Екипите по сертифициране ще работят извънредно и ще повторят вече извършени процедури по удостоверяване, които бяха подписани преди първия тур от зам.-министъра Михаил Стойнов.

В края на новата процедура, за да се избегнат всякакви рискове от повторна отмяна на машинния вот, подписа си ще положи министър Йоловски, като всяка стъпка от новата процедура ще бъде документирана.

Министерството на електронното управление ще поиска днес от Централната избирателна комисия разрешение за пълна публичност и прозрачност на всички стъпки от процеса по удостоверяване, пише в съобщението.

Министърът на електронното управление кани представители на ДАНС, на партиите, коалициите и инициативните комитети, регистрирани за участие в изборите, на неправителствените организации, регистрирани наблюдатели на съответния вид избор, както и на БАН да наблюдават всяка стъпка от процеса. Те ще получат достъп до цялата информация по реда, определен от ЦИК.

Източник: БНР

Последни новини

Общо гласували: 5

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
5 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%