ЕКИПИТЕ НА МЕУ ПРИКЛЮЧИХА ТЕХНИЧЕСКИТЕ ПРОВЕРКИ ПО МАШИНИТЕ ЗА ГЛАСУВАНЕ 

Автор: 5 GmediA 15:10, 2 ноември 2023
Източник: МЕУ * Видно от датата и часът на „Снимка-Демо-2“ към 2.11.2023 г., 07:26 ч., се тестват функционалностите на машината, свързани с различните възможности за гласуване

Екипите на Министерството на електронното управление приключиха необходимите дейности и проверки от удостоверяването на техническите устройства за машинно гласуване. Експертите продължават интензивната и непрекъсната работа по техническото оформление на доклада.

Министърът на електронното управление Александър Йоловски бе информиран и уверен от експертите, че препоръката в доклада ще бъде за удостоверяване на съответствието на доставения тип техническо устройство за машинно гласуване с изискванията на чл. 213, ал. 3 от Изборния кодекс и изискванията за техническата спецификация, с която той ще се съобрази. 

Министерството на електронното управление е в непрекъсната връзка с Българския институт по метрология и Българския институт за стандартизация, като е създадена оперативна организация за своевременното завършване на процедурата в рамките на днешния ден.

Последни новини

Общо гласували: 5

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
5 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%