ОБМИСЛЯТ СПИРАНЕ НА МАШИННИЯ ВОТ В СТОЛИЦАТА

Автор: 5 GmediA 15:03, 5 ноември 2023
Източник: БГНЕС архив

Технически проблеми могат да доведат до спиране на машинното гласуване в столицата, предупредиха от Общинската избирателна комисия. Гласоподавателите в различни райони на града са изправени пред неочаквани проблеми при упражняването на своето право на вот, като машините за гласуване или не издават разписки, или изкарват смачкани бележки, което затруднява процеса, съобщава Нова телевизия.

На много места в София за гласува и кмет на града, и за районен кмет. Избиратели в 51-во училище са съобщили, че машината е печатала само част от разписките, които не отразяват пълния вот на избирателите. Сходни затруднения са регистрирани и в други райони като "Триадица", "Изгрев", "Възраждане", "Красна поляна" и "Кремиковци".

Общинската избирателна комисия на София е в очакване на указание от страна на Централната избирателна комисия за това как да действа при текущата ситуация.

На фона на тези затруднения, избирателната активност в столицата е по-ниска в сравнение с първия тур на гласуването - отчетени са 6,5% към 12:00 часа, в сравнение с 8,5% на първи тур към същия час.

В секция 20 в 107 училище в квартал "Лозенец" също са съобщени за проблеми с машината за гласуване. Гласоподаватели са изразили своето недоволство с емоционални реакции, като са хвърляли или късали разписки в знак на протест.

Последни новини

Общо гласували: 28

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ НА 9 ЮНИ?
Да
25 гласували / 89.29%
Не
2 гласували / 7.14%
Все още не съм решил/а
1 гласували / 3.57%