ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ: СЛЕД ТЕЗИ ИЗБОРИ ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ ЗАДЪЛБОЧЕН АНАЛИЗ ЗА НИСКАТА ИЗБИРАТЕЛНА АКТИВНОСТ

Автор: 5 GmediA 17:14, 5 ноември 2023
Източник: Пресслужбата на президента

Днес всички определяме облика на местната власт и нашето бъдеще, заради това не трябва да допускаме по никакъв начин фокусът да бъде променен. Все пак има време и утре за тези въпроси.

Това коментира президентът Румен Радев по отношение на искането за оставката на председателя на ДАНС Пламен Тончев, отправено от страна на министър-председателя Николай Денков. Държавният глава упражни правото си на глас в столичната ПГ по транспорт "Макгахан".

"Гласувах за достойното бъдеще на нашата столица. Но в днешния ден искам да призова всички граждани да не допускат по никакъв начин да бъдат изолирани от изборния процес", отправи апел той да се гласува масово, като по думите му именно от това зависи бъдещето на държавата и на всеки един гражданин", обясни вота си той.

И изрази надежда - след края на изборните битки да се направи задълбочен анализ на всичко, случващо се около скандала с машините. Припомняме, че за промени в този аспект и в конкретика промени в изборния кодекс, призоваха редица политици като Христо Иванов, Росен Желязков, Корнелия Нинова и др.

"Трябва да направим отчет къде се скъсаха нещата, за да стигнем до такъв нисък вот днес."

Самият Радев упражни правото си на глас с машина и припомни ветата си, наложени именно заради запазване на машинното гласуване.

Тагнато в: Румен Радев

Последни новини

Общо гласували: 28

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ НА 9 ЮНИ?
Да
25 гласували / 89.29%
Не
2 гласували / 7.14%
Все още не съм решил/а
1 гласували / 3.57%