В ШЕСТ СЕЛА ЩЕ СЕ ПРОВЕДАТ ЧАСТИЧНИ МЕСТНИ ИЗБОРИ, СЛЕД КАТО НЕ СИ ИЗБРАХА КМЕТ НА БАЛОТАЖА 

Автор: 5 GmediA 11:19, 7 ноември 2023
Източник: 5GMedia

В шест села не успяха да изберат кмет и на втори тур. Там президентът ще насрочи провеждането на нови частични местни избори.

Сред населените места, където не избраха кмет и на балотажа заради равен брой гласове, е пернишкото село Черна гора, предаде БНТ.

Това е втори подобен случай в областта, отчитат от местната избирателна комисия.

Двамата кандидати са получили по 49,1% или по 83 гласа.

За разлика от средните данни за страната в селото отчитат по-висока избирателна активност на балотажа в сравнение с първия тур.

Диана Атанасова, издигната от "Движение за просперитет на Перник" и Димитър Димитров, издигнат от инициативен комитет не успяха да се победят.

"Спрямо предходния тур е била малко по-висока избирателната активност. На първи тур за двамата кандидати са получени общо 157 действителни гласове, на втори тур 166. На първия тур кандидатите са получили 78 на 79 гласа", заяви в "Денят започва" председателят на общинската избирателна комисия в Перник Румяна Петрова.

Не са излъчени кметове на балотажа и в провадийските села Черноок и Житница. В Черноок са гласували по 54 човека, а в Житница по 201. В село Искрица, Старозагорско, също ще се стигне до трети тур, както и в Русенско, в село Могилино и в село Струмица в Петричко.

Тагнато в: балотаж

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 3

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
3 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%