400 КАМЕРИ СЛЕДЯТ ЗА СИГУРНОСТТА В ОБЩИНА ПЕРНИК

Автор: 5 GmediA 12:46, 19 октомври 2023
Източник: БГНЕС архив

На територията на община Перник работят около 400 камери за денонощно видеонаблюдение. Те са монтирани в различни точки на града – възлови кръстовища и пътни артерии, пешеходни зони в централна градска част, кварталите „Тева“, „Изток“, „Мошино“, „Църква“, подлези, паркове, селата Студена, Люлин, Кралев дол, Богданов дол и други. Освен това устройствата засичат автомобилния трафик и установяват нарушения при паркирането. Те имат възможност и за периметрова охрана, както и аларми при засичане на нередности. Монтирането на нови камери за денонощно видеонаблюдение в общината ще продължи докато не бъдат обхванати всички основни точки.

Създадено бе звено „Общинска полиция“. Звеното ще отговаря за осигуряване на реда и сигурността на територията на общината. Полицаите ще изпълняват приоритетни задачи, свързани с работата на кметската администрация, както и ще санкционират нарушители по различни наредби на общината.

Създаден бе и аварийно-спасителен отряд, който да подпомага издирването на изчезнали хора, да работи при извънредни ситуации и да взаимодейства с общинската полиция и доброволните формирования.

Последни новини

Общо гласували: 28

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ НА 9 ЮНИ?
Да
25 гласували / 89.29%
Не
2 гласували / 7.14%
Все още не съм решил/а
1 гласували / 3.57%