СЛЕД СНЕЖНАТА БУРЯ: ПАДНАЛИ ДЪРВЕТА, БЛОКИРАНИ ПЪТИЩА И ПОЛОВИН МИЛИОН ДОМАКИНСТВА БЕЗ ТОК 

Автор: 5 GmediA 08:20, 27 ноември 2023
Източник: 5GMedia

Половин милион домакинства прекараха нощта без ток. Има паднали дървета и блокирани пътища. Работи се по отстраняването на щетите, за да може електроподаването да бъде възстановено.

Бедствено положение е обявено в четири области - Шумен, Разград, Силистра и Варна. Все още остава в сила предупреждението да се пътува само при необходимост.

В София главните булеварди са почистени, очаква се да започне почистването и на вътрешнокварталните улици днес. Там обаче снегът се е натрупал и е много заледено тази сутрин. Все още има много паднали клони и дървета.

„За предходното денонощие са обработени над 100 сигнала за счупени клони и паднали дървета. Работата ни продължава и към момента. Днес на терен са седем екипа, за да отстраним всички проблеми, възникнали на територията на столицата“, обясни пред бТВ Кристиян Иванов, който е зам.-директор на „Аварийна помощ и превенция“ към Столична община.

Той допълни, че към момента масовият градски транспорт се движи по график.  

„Експерти от дирекция „Зелени системи“ и еколозите от районните администрации ще извършат в идните дни оглед на дърветата на цялата територия на столицата. Там където е необходимо, ще бъде извършена санитарна сеч, за да се предотвратят трагични инциденти“, обясни и инж. Николай Недялков, който е директор на Столичен инспекторат.

Хората без дом могат временно да намерят подслон в центъра в Красна поляна.

Над 20 часа без ток след снеговалежа, останаха жители в столичния квартал „Бояна”. Един от тях е Атанас Месечков.

„От снощи, от 19:00 часа вечерта, имаме ток. Преди това 20 часа бяхме без ток, без отопление. Напълно изстина дома ни”, разказа пред Нова телевизия Атанас Месечков.  

 

Към момента в квартала остава проблемът с непочистените малки улици.

Ден след снежната буря, обстановката във Владая също е усложнена, улиците все още са непочистени, а жителите бяха без ток над 15 часа.

Учителка в детската градина обясни, че масово родителите на деца закъсняват заради затрудненото придвижване.

Тагнато в: снежна буря

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 1

Анкета

ТРЯБВА ЛИ ДА ИМА ИЗБОРИ 2 В 1 ПРЕЗ ЮНИ?
Да
1 гласували / 100%
Не
0 гласували / 0%
Не ме интересува
0 гласували / 0%