СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: СЛУЧИ СЕ - "ЛУКОЙЛ" ОБЯВИ, ЧЕ Е ПРИНУДЕН ДА ПРОДАДЕ АКТИВИТЕ СИ В БЪЛГАРИЯ

Автор: Соня Колтуклиева 11:43, 5 декември 2023

Случи се това, което предвидиха пред мен в студиото на ПИК тв бившите министри на енергетиката Росен Христов, Румен Овчаров и бившият председател на парламентарната бюджетна комисия Любомир Каримански: “Лукойл” ще бъде принуден да продаде активите си в България.

Ето какво се казва в съобщение на компанията: 
“Предвид същественото изменение на условията за осъществяване на дейността на предприятията от Групата „ЛУКОЙЛ“ на територията на България, Компанията започна работа по преразглеждане на стратегията си по отношение на този актив, включително неговата продажба. Това е следствие от приемането от страна на държавните органи на България на дискриминационни закони и други несправедливи, пристрастни политически решения, които нямат нищо общо нито с цивилизованото регулиране на големия бизнес, нито с увеличаването на приходната част на бюджета на страната. “

Както научих през септември, Кирил Петков е бил във Вашингтон и от сенатори е искал връзка с големи петролни компании.
Бившият вицепремиер Красимир Каракачанов заяви в ефира на ПИК тв, че ще се сблъскат две лобита - “кой да намаже филията” - на ГЕРБ/ДПС и на ПП. Това стана ясно от врътките при многобройните гласувания за и срещу дерогацията.

Вариантите са два: силните на деня да си уредят комисиони при продажбата на нефтокомбината в Бургас или самите те да участват като миноритарни собственици, прикрити зад български фирми - например на братя Бобокови.

Соня Колтуклиева

Последни новини

Общо гласували: 5

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
Нямам финансова възможност за почивка
3 гласували / 60%
На българското Черноморие
1 гласували / 20%
На планина
1 гласували / 20%