Д-Р ВАЛЕНТИН ДИМИТРОВ: ОТПРАВЯМ МОЛБА ДО ПРОКУРАТУРАТА ДА ВЛЕЗЕ В "ПИРОГОВ" И ДА МЕ ПРОВЕРИ. ЩЕ ЗАВЕДА ДЕЛО СРЕЩУ ХИНКОВ ЗА КЛЕВЕТА

Автор: 5 GmediA 09:40, 7 декември 2023

"В писмо до главния прокурор отправям молба прокуратурата да влезе в "Пирогов" и да ме провери за одитния доклад". Да ме провери и финансовият министър Асен Василев. В писмо отправям и предупреждения към здравния министър проф. Христо Хинков, че обществената поръчка, която са извършили в министерството септември месец подлага под заплаха болницата и нейното функциониране. Ще заведа дело срещу Хинков за клевета", заяви на брифинг директорът на "Пирогов" д-р Валентин Димитров.

Според него обществената поръчка за храната е законосъобразна.

"Пирогов" е институция, а лекарите са ангели. Всякаква намеса на "Пирогов" в политически борби не е приемлива, защото в болницата се лекуват от най-бедния до най-богатия, от най-малката политическа партия до най-голямата", коментира д-р Валентин Димитров.

Той подчерта, че "Пирогов" няма политическа принадлежност.

"След всички сътресения има 2 опасности - инсинуацията, че "Пирогов", фалира и е пред фалит, лекарите да са притеснени, че няма да си вземат заплатите - това са 2574 човека. Втората опасност е, че хората живеят в напрежение дали ще получат адекватна медицинска помощ. За времето, за което съм начело на болницата, дружеството е на печалба. От началото до 31 октомври тази година печалбата е над един милион 112 хиляди. Тези 31 милиона, за които говори министърът, са натрупана загуба на предприятието в продължение на 23 години, не чувствам вина", допълни д-р Валентин Димитров.

Той отбеляза, че когато някой напада и обижда "Пирогов" всъщност обижда лекарите, които спасяват човешки животи.

Последни новини

Общо гласували: 28

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ НА 9 ЮНИ?
Да
25 гласували / 89.29%
Не
2 гласували / 7.14%
Все още не съм решил/а
1 гласували / 3.57%