НАЙ-СКЪПИЯТ РАЗВОД НА СВЕТА ВЛИЗА В БРИТАНСКИ СЪД: ШЕЙХЪТ НА ДУБАЙ СРЕЩУ ШЕСТАТА МУ СЪПРУГА

Автор: 5 GmediA 10:14, 6 юли 2019
Източник: Колаж 5GmeadiA

Нечуван скандал разтресе управляващото семейство на Обединените арабски емирства. Най-младата съпруга на шейх Мохамед бин Рашид Ал-Мактум избяга с двете си деца в Лондон. 45-годишната принцеса Хая твърди, че дълго и детайлно е подготвяла бягството си от Дубай в Лондон, защото научила за изтезанията, на които е била подложена 33-годишната принцеса Латифа, дъщеря на шейха от друга съпруга, защото се опитала да избяга, но била върната от командоси и затворена. 
Версията на шейха е абсолютно различна. Той твърди, че след сватбата на най-големия си син на 15 май, вместо да замине за Дубай, внезапно влязъл в лондонската си резиденция, където заварил шестата си съпруга в недопустима близост с британския си бодигард. Разследване на вестник The Times показва, че няма близка връзка между принцесата и телохранителя й. 
Принцеса Хая е поискала развод и е наела прочутата адвокатка Фиона Шекълтън, която защитаваше принцеса Даяна в бракоразводния процес с принц Чарлз. 
Медиите на Острова обявиха, че това ще бъде най-скъпият развод, гледан от британски съд. 
Засега принцеса Хая отказва да се прибере в Дубай и остава да живее в разкошната резиденция за 85 милиона паунда, закупена от съпруга й от краля на стоманата Лакшми Митал. Улицата, която граничи с двореца Кенсингтън, където живее принц Уилиям със семейството си, е смятана за най-скъпата улица в света; имотите на Kensington Palace Gardens се оценяват общо на 3 милиарда паунда. 

Принцеса Хая е дъщеря на починалия през 1999 крал на Йордания Хюсеин и полусестра на сегашния йордански крал Абдула II. През 2004 година Хая се омъжва за емира на Дубай. Принцесата е следвала в Оксфорд, където завършва политология, философия и икономика. Освен това е голяма любителка на спорта. През 2000 година принцесата представи Йордания на Олимпийските игри в Сидни в дисциплината конна езда.

Последни новини

Общо гласували: 28

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ НА 9 ЮНИ?
Да
25 гласували / 89.29%
Не
2 гласували / 7.14%
Все още не съм решил/а
1 гласували / 3.57%