БОЕЦ СИГНАЛИЗИРА СЛУЖБАТА ЗА КОНТРОЛ НА ЧУЖДЕСТРАННИТЕ АКТИВИ НА САЩ ЗА ИМОТНИТЕ И ФИНАНСОВИ СХЕМИ НА АСЕН ВАСИЛЕВ И ДАНИЕЛ ЛОРЕР

Автор: 5 GmediA 14:00, 22 януари 2024
Източник: Архив

Гражданско движение "БОЕЦ" сезира Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на Министерството на финансите на САЩ за имотните и финансови схеми на Асен Василев и Даниел Лорер, съобщават от самото сдружение.

В разпространеното до медиите съобщение се казва още, чче към сигнала са приложени разследванията на BIRD.BG, „Дойче веле“ и „Капитал“, както и разследване на БОЕЦ с допълнителна информация по казуса. Към сигнала са изпратени и данните, които водят до обосновани съмнения за корупция и конфликт на интереси от страна Асен Василев и Даниел Лорер и насрещна престация от страна на Станислава Арнаудова чрез удобно законодателство, което обслужва нейният бизнес срещу имотни сделки в интерес на Василев и Лорер.

От БОЕЦ акцентират, че допълнителен елемент е и участието в този казус на американския гражданин Себастиян Бретшнайдер, чиято роля трябва да бъде изследвана допълнително.

В сигнала, изпратен днес, се казва:

"Нямаме доверие на българската прокуратура, че ще проведе обективно разследване и ще установи всички факти и обстоятелства около описаните схеми. Изпълняващият функциите на главен покурор Борислав Сарафов според нас бе назначен на своя пост от Висшия съдебен съвет под натиска на Бойко Борисов — председател на ПП ГЕРБ, за който "БОЕЦ" разполагаме с голям обем от информация за корупция и действия в интерес на Путин и Русия, и под натиска на Делян Пеевски — санкциониран по глобалния закон “Магнитски”. Както предишният главен прокурор Иван Гешев, така и Борислав Сарафов обслужват интересите на Борисов и Пеевски, като разтварят чадър на тях и техни приближени, осигурявайки им недосегаемост за извършените престъпления.

Тагнато в: Чаталджа 3

Последни новини

Общо гласували: 28

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ НА 9 ЮНИ?
Да
25 гласували / 89.29%
Не
2 гласували / 7.14%
Все още не съм решил/а
1 гласували / 3.57%