АДФИ НЕ ОТКРИ ДАННИ ЗА ИЗВЪРШЕНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, ЗЛОУПОТРЕБИ И КОРУПЦИОННИ ПРАКТИКИ В "ПИРОГОВ"

Автор: 5 GmediA 11:18, 21 февруари 2024
Източник: БГНЕС

Приключи проверката на Агенцията за държавна финансова инспекция в “Пирогов“, инициирана от министъра на здравеопазването. Това съобщиха от болницата.

Одитният доклад, съдържащ 93 страници, отразява цялата дейност на лечебното заведение в периода от началото на юли 2022 г. до края на юли 2023 г. Няма данни за извършени престъпления, злоупотреби, корупционни практики и/или нанасяне на щети в лечебното заведение.

Издадени са четири акта за административни нарушения. Първите три акта са за забавяне от няколко дни на качване на информацията в специализираната информационна система ЦАЙС. В практиката на АДФИ това забавяне се определя като маловажно. Последният акт е за закупуване на медицински консумативи в ситуация на непроведен от предходното ръководство търг и неприключила процедура по нов. Това е извършено от ръководството в  ситуация на крайна необходимост поради непрекъснатия 24/7 режим на работа с най-тежките пациенти от София и цялата страна. Тази практика е установена в повечето лечебни заведения в страната. Резултатите от проверката вижте ТУК

В Министерството на здравеопазването все още не е получен доклад от Агенцията за държавна финансова инспекция  (АДФИ). На основание чл. 20, ал. 3 от Закона за държавната финансова инспекция и чл. 32 от Правилника за прилагане на същия закон, МЗ следва да бъде уведомено от директора на АДФИ за резултатите от извършената финансова инспекция, съобщават от МЗ.

Коментар по констатациите от извършената проверка на АДФИ може да бъде направен едва, след като екипът на Министерството се запознае със съдържанието на документа, допълват от ведомството

 

Тагнато в: Пирогов

Последни новини

Общо гласували: 5

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
5 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%