ИМЕНАТА НА ПРОКУРОРИТЕ КИРИЛОВА И ЙОРДАН ПЕТРОВ ПОСТОЯННО ИЗНИКВАТ НЯКЪДЕ, КОГАТО СТАВА ВЪПРОС ЗА АФЕРАТА "ОСЕМТЕ ДЖУДЖЕТА"

Автор: 5 GmediA 10:18, 27 февруари 2024

„Още след последните дни на царуването на Иван Гешев като главен прокурор виждаме, че има образувано наказателно производство срещу Петьо Еврото. Прокурор Зартова го описа като „патер фамилия на семейството“. Под семейството тя имаше предвид магистрати и най-вече административни ръководители на прокуратурата, които срещу суми пари са извършвали съответни услуги – да ударят някого, да оправят някого“, заяви в „Тази сутрин“ Петромир Кънчев от Инициатива "Правосъдие за всеки".

Той коментира това около темата, че разследват временно изпълняващия длъжността на главен прокурор Борислав Сарафов за връзки в аферата "Осемте джуджета". Специалният прокурор, натоварен с тази задача - Даниела Талева, е изискала досъдебното производство, което беше прекратено миналата година.

„Именно главата на това семейство е бил ударен от Районната прокуратура, която към онзи момент е по-близка до Иван Гешев. Докато градската прокуратура като че ли е по-близка до другото заведение – „Осемте джуджета“, посочи още той.

„Наставайки разривът между двете заведения (клуб SS и „Осемте джуджета“) започва едно голямо напрежение, именно и покрай разследването. Проблемът е, че районният прокурор вижда, че са намесени магистрати, споменават се инициали, които съвпадат и с имена, които Любена Павлова беше разкрила директно в свои медийни участия. За да се смачка всичко това, то бива иззето от градската прокуратура, която е компетентната да разследва магистрати“, коментира Петромир Кънчев.

„Интересно е има прокурор, който бива санкциониран, вместо да бъде подкрепен в усилията си за разкриване на престъпни деяния във висшите етажи. Той освен че има дисциплинарни производства, се образува и наказателно производство срещу него. Там е прокурор Йордан Петров, който прекратява впоследствие преписката в прокуратурата. Това е същият прокурор, който разпитва Владислава Цариградска по сигнала за заплахи срещу нея. Явно в Софийска градска прокуратура работят двама прокурори Кирилова и Йордан Петров. Това са имената, които постоянно изникват някъде, когато става въпрос за по аферата за „Осемте джуджета“, а след това и за Нотариуса“, посочи още Кънчев.

По думите му очакванията към работата на Даниела Талева - са големи.

Последни новини

Общо гласували: 16

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
16 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%