СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: СРЕЩУ ПРЕМИЕР ТРИ МАНДАТА СЕ РЕПЧИ ЛЕНА-НА-КИРО-И-МИРО ПЛЮС ХАЗАРТА. НАЙ-ДОБРЕ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ПЕЕВСКИ

Автор: Соня Колтуклиева 11:44, 1 април 2024
Лъжа е! Целият ни политически живот е мръсна, лепкава, унизителна лъжа. Докараха ни дотам, че да нямаме вяра на никого, да сме подозрителни и недоверчиви към всекиго, да се срамуваме от себе си и да се сгъваме от безсилието си.
Гласуваш за Борисов - получаваш Бориславова.  Срещу премиер на три мандата плюс лидер на най-голямата партия, се репчи Лена-на-Киро-и-Миро плюс Хазарта.
Най-добре е да гласуваме за Пеевски. Така или иначе - всичко зависи от него в държавата - ще му седнат на коленете, ще сърбат мазно турско кафе и ще го молят за подкрепа, за да свършат нек’ва работа …нек’ва такава като с Конституцията. Мърлячи с маската на Месии.
А от нашия глас какво зависи?
Изчаках няколко дни, за да видя ще се произведе ли порой от възмущение, медиен ураган от отрицание… На какво ли?! Ето на какво:
“Разочаровани сме, че усилията да се състави правителство бяха неуспешни. Не е наша работа да се месим в тези дискусии. Публично окуражихме всички партньори да работят заедно и да намерят добро решение. Много сме доволни от прогреса, който страната направи през последните девет месеца. Надяваме се, че този прогрес ще продължи и няма причина да не продължи, след като бъде сформирано ново правителство след изборите.”
Кой говори там? Генерал-губернаторът. Всевластният. От ПосолствоТо.
Не ви ли е обидно? Къде отиде роженският патриотизъм, мъжеството на леденото хоро, самодоволството от татуирания трибагреник, свободата на словото?!
Бошлаф… над всичко е “Америка за България”. За онази България - завладяната и подчинената.
Един посланик поставя оценки и раздава опорки. Разочарован бил… хах! Целият свят се подиграва със сенилния Байдън и тарикатските номера срещу Тръмп - от Вашингтон ли ще ни учат на демокрация и ще ни тричат за корупция и правосъдна реформа?! Как пък не! Откъде-накъде?
Публично били окуражили … за какво? За продължаване на сглобката - порочно зачатие с порочен живот и порочен край. Щом Америка е доволна, България не е ли прецакана, а?! Та най-бедната държава е донор на най-богатата, корпорацията САЩ получава от нас каквото си поиска - в милиарди долари. Затова 9-месечното управление е похвалено от мистър Мертен. Той иска това, което беше дотука, да продължава. Ако ли не - какво? Какво ни чака?
 
П.П. И все пак … разтурянето на сглобката и обявяването на предсрочни избори някак показва, че тримата големи: Борисов, Пеевски и Радев много-много не му се плашат на Господаря. Е, на него му остават на пълно разположение поне Киро, Христо и генерала.
 
Соня Колтуклиева

Последни новини

Общо гласували: 28

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ НА 9 ЮНИ?
Да
25 гласували / 89.29%
Не
2 гласували / 7.14%
Все още не съм решил/а
1 гласували / 3.57%