ИЗТОЧНИЦИ ОТ СЕДЕБНАТА ПАЛАТА И МВР ПРЕД СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: АРЕСТУВАНИТЕ МАРИН И СТЕФАН ДИМИТРОВИ СА ОТ НАЙ-ПРИБЛИЖЕНИТЕ ХОРА НА БОЙКО РАШКОВ

Автор: 5 GmediA 14:32, 3 април 2024
Източник: Марин и Стефан Димитрови. Снимка: Личен Архив

От Съдебната палата и МВР потвърдиха пред Соня Колтуклиева информацията на ПИК, че арестуваните днес при акция на ДАНС са Марин и Стефан Димитрови. Акцията е свързана с контрабанда, което е довело до задържането на шефката на Агенция “Митници” Петя Банкова, назначена от финансовия министър Асен Василев на 20 февруари. Тя е бивша служителка на ДАНС.

По една снимка на Бойко Рашков със Стефан Маринов Димитров и медийни публикации за близките им връзки, преди време е образувано  досъдебно производство, по което се проверяват, също така, данни за срещи на Бойко Рашков с евентуалния поръчител на убийството на бившия министър-председател Андрей Луканов. Проверяват се посещения на бащата и сина Димитрови в кабинета на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков на ул.””Шести септември”, техни съвместни обеди и вечери; правят се обиски на домове и банкови трезори.

Разследващите проверяват защо Петя Банкова е започнала веднага да кадрува в митниците, да уволнява - дали това е евентуално с цел  безпрепятственото преминаване на камиони с контрабанда.

Ето какво научи Соня Колтуклиева от източници от Хасково: Марин и Стефан Димитрови са от най-приближените хора на Бойко Рашков. Засечени са  редовно да посещават кабинета му, докато е министър на вътрешните работи. “Назначиха Венци Кирчев за директор на ОДМВР- Хасково, през 2021 г., в последствие той стана  директор на ГДНП, канеха се да го правят главен секретар на МВР на мястото на Петър Тодоров (бай Петко).

По негово разпореждане бяха задържани Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова - съдът определи арестите за незаконни.

През 2021 г. взеха достъпа на Ангел Цанков, директор на ОДМВР-Хасково чрез използване на документи с невярно съдържание и без никакво основание, заради което той съди МВР. Целта е била да се осигурят контрабандните канали през ГКПП Капитан Андреево.

Марин и Стефан Димитрови са връзката на Бойко Рашков с Васил Божков, докато е  в Дубай. Стефан впечатлявал с чести пътувания в Дубай, скъпи автомобили и разгулен живот. Той ходеше за инструкции и пари в Дубай”, твърдят източниците.

Последни новини

Общо гласували: 28

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ НА 9 ЮНИ?
Да
25 гласували / 89.29%
Не
2 гласували / 7.14%
Все още не съм решил/а
1 гласували / 3.57%