СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА КЪМ ГЕН. АТАНАСОВ: НЕ СА СКАЧАЛИ ПО ГЛАВАТА НА ЖИВКО КОЦЕВ, ТОЙ Е ПОИСКАЛ ОТ САРАФОВ, КИРИЛОВА И СЛАВЧЕВ ДА СТАНЕ АНОНИМЕН СВИДЕТЕЛ

Автор: Соня Колтуклиева 15:27, 8 април 2024
Източник: БТА

На 3 април служители на Държавна агенция “Национална сигурност”(ДАНС) и на Комисията за противодействие на корупцията (КПК) влизат, мирно и тихо, в кабинета на главния секретар на МВР на ул.”Шести септември” - обясняват му, че трябва да освободи работното си място, защото имат заповед за претърсване. Тогава Живко Коцев помолва по телефона Борислав Сарафов да го приеме колкото се може по-скоро. Временният главен прокурор се съгласява и приема Живко Коцев в кабинета си на 4-я етаж в Съдебната палата, извиква градския прокурор Илиана Кирилова и председателя на КПК Антон Славчев да присъстват на срещата.

Със сълзи на очи Живко Коцев пита: има ли тежки проблеми, Борислав Сарафов му отговаря, че положението му е сериозно и като полицай от близо 30 години е добре да сътрудничи. Той веднага започва да обяснява, че се е срещал с Марин и Стефан Димитрови от лоялност към Бойко Рашков, за когото знае, че приема в дома си тези двамата.

Както ПИК днес по-рано писа, веднага щом вижда униформените пред вратата на дома си, Стефан Димитров позвънява на Живко Коцев.

Главният секретар на МВР помолва да стане анонимен свидетел - какво е разказал, ПИК първи публикува още на 4 май.

След като излиза от кабинета на главния прокурор, Живко Коцев слиза два етажа по-долу, в Софийска градска прокуратура, откъдето се обажда, по стационарен телефон, на адвокат Илиян Василев - по това време той е имал дело в Съдебната палата и е обяснил, че може да се отзове след 14:30 часа. Живко Коцев е бил без мобилния си телефон през това време, защото правилата изискват посетителите в кабинета на главния прокурор да оставят джиесемите си в специална касетка с ключ, който си прибират. Затова именно Живко Коцев е бил без мобилния си телефон, което предизвика гнева на ген.Атанас Атанасов, Бойко Рашков и Найо Тицин в парламента - те драматично обявиха, че Живко Коцев е в неизвестност и неговите близки не могат да се свържат, казаха ми го и на мен паникьосани.

От стационарен телефон в СГП Живко Коцев се обажда на Калин Стоянов, за да го информира какво се случва и да посочи кой ще го замества.

Това е цялата история, от която ген.Атанас Атансов сътвори кримка днес сутринта по БТВ, казвайки, че Сарафов, Кирилова и Славчев “са ходили по главата на Коцев и са го притискали”.

Соня Колтуклиева

Последни новини

Общо гласували: 28

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ НА 9 ЮНИ?
Да
25 гласували / 89.29%
Не
2 гласували / 7.14%
Все още не съм решил/а
1 гласували / 3.57%