ВЪТРЕШНИЯТ МИНИСТЪР РАЗПОРЕДИ СПЕЦИАЛИЗИРАНА ПОЛИЦЕЙСКА ОПЕРАЦИЯ НА ГРАНИЧНИТЕ НИ ПУНКТОВЕ СРЕЩУ КОНТРАБАНДАТА 

Автор: 5 GmediA 17:10, 16 април 2024
Източник: 5GMedia

По разпореждане на вътрешния министър Калин Стоянов започва специализирана полицейска операция на гранични контролно-пропускателни пунктове.

Целта е засилено противодействие на контрабандата и други престъпления през държавната граница.

Действията се осъществяват от служители от „Гранична полиция”, ГДБОП, Агенция „Митници” и Националната агенция за приходите.

Извършва се контрол по създадената организация на работа за нормален пропускателен режим, чрез разчет на силите и средствата, провеждане на ротация на служителите, работещи в рискови за корупция зони или изпълняващи рискови за корупция дейности.

Задачата е недопускане на преминаване на недекларирани стоки, без да бъдат платени дължимите митнически такси и данъци. Смесените екипи контролират и реда за проверките на преминаващите през гранични пунктове хора и превозни средства.

В рамките на превенцията на корупционни практики и злоупотреба със служебно положение проверяващите провеждат вторични беседи с преминалите през митническа и гранична проверка пътници за установяване на евентуални проблеми и инциденти, възникнали при преминаването им през страната.

Операцията се реализира по разпореждане на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, съгласувано с Министерството на финансите.

Тагнато в: контрабанда

Последни новини

Общо гласували: 16

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
16 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%