ПРЕМИЕРЪТ НИКОЛАЙ ДЕНКОВ И БОЙКО РАШКОВ СА ПРИТИСКАЛИ КАЛИН СТОЯНОВ ДА НАЗНАЧИ ТЕНЧО ТЕНЕВ ЗА ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР НА МВР

Автор: 5 GmediA 10:52, 20 април 2024

Пемиерът Николай Денков, в присъствието на своя началник-кабинет Иван Модев, е пристискал министъра на вътрешните работи Калин Стоянов да назначи Тенчо Тенев за заместник-министър на вътрешните работи, свидетелства днес пред мен очевидец от “Дондуков” 1. За Тенчо Тенев е лобирал близкият му приятел Бойко Рашков.

След неуспешните опити да бъде притиснат Калин Стоянов, Николай Денков прибира под крилото си Тенчо Тенев за съветник с всички екстри на привилегирован висш държавен служител.

За това първа съобщих в ПИК на 4 януари 2024 година. В този ден той се беше появил нахакано на предишното си работно място - софийския КАТ, возен от правителствена кола Форд-Мондео и служебен шофьор.

Скандалният бивш шеф на КАТ няколко пъти беше уволняван и възстановява н на работа, а на 11 май 2021 година, беше арестуван в Асеновград, при акция на “Вътрешна сигурност” на МВР. В края на септември 2022 година беше пенсиониран заради навършването на пределна възраст за работа в системата на МВР.

На 26 септември 2023 година ПИК първи съобщи, че Тенчо Тенев е хванат “на калъп” с любовница от руски произход, в дома му срещу Четвърто РПУ. Вбесената съпруга подава сигнал в полицията - неверният съпруг е извикан и предупреден да не посяга на жена си - по случая е образувана полицейска преписка и е започнато досъдебно производство.

На 18 април, в Съдебната палата, научих, че от разпита на анонимен свидетел АС16, по разследването за контрабанда и корупция в митниците, става ясно следното: в дома на Бойко Рашков се е състояла среща на Живко Коцев, Георги Георгиев (отстранения от Калин Стоянов началник “Вътрешна сигурност” на МВР), Тенчо Тенев, съветник на премиера Николай Денков и 31-годишният бизнесмен Стефан Димитров (който отишъл на срещата заедно с главния секретар на МВР); обсъждало се е как да бъде дискредитиран Калин Стоянов, за да бъде отстранен, Живко Коцев да стане министър, Георги Георгиев - главен секретар.

Сглобката се разпадна и ротацията не се състоя, защото от ППДБ поискаха Калин Стоянов да бъде сменен с Ивелина Дундакова, сестра на Захари Карабашлиев, главен редактор в “Сиела” - фирмата, която осигурява машините за гласуване.

Стефан Димитров и баща му Марин Димитров бяха арестувани на 4 април, арестувана беше и Петя Банкова, директор на Агенция “Митници” - заедно с Живко Коцев, бивш главен секретар на МВР, те са обвинени в Организирана престъпна група (ОПГ) за контрабанда и корупция.

Тагнато в: Тенчо Тенев

Последни новини

Общо гласували: 16

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
16 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%