СИМЕОН ДЯНКОВ: ОЧАКВАМ ГЕРБ ДА СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ СЪС ЗНАЧИТЕЛНА ПРЕДНИНА

Автор: 5 GmediA 12:10, 23 април 2024

Познавам Кирил Петков още от времето, когато беше студент в Харвард. Преподавал съм на неговия клас. Редовно разговарям по телефона и се срещам с него, с Бойко Борисов, с Христо Иванов. В последните няколко седмици се срещам и с Делян Пеевски, който се оказва основен двигател на помощта за Украйна в парламента.

Това каза в предаването „Тази сутрин“ бившият финансов министър Симеон Дянков.

"Доколкото разбирам Кирил Петков и Бойко Борисов в момента помежду си не си говорят. Но съм убеден, че пак ще си говорят. Може би след изборите обаче, когато трябва да се правят тежки решения за държавата", коментира той.

По думите му служебният кабинет няма да управлява дълго.

"Тези избори по-скоро ще бъдат конкретни и определени. При предишните няколко избора гласуването беше толкова близо, че ГЕРБ не можеше да работи без ПП-ДБ. Сега очаквам ГЕРБ да спечели със значителна преднина“, допълни Дянков.

„Аз се занимавам и с финансови теми по Украйна извън България. Основната ми тема на срещите с десните политици е влизането в Еврозоната и публичните финанси. Категорично няма да сме влезли в Еврозоната до 1 януари. Ние няма да покриваме критерия „инфлация“, дори и през есента", добави той.

Тагнато в: Симеон Дянков

Последни новини

Общо гласували: 16

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
16 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%