СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА В ПИСМО ДО БОЛНИЦАТА ВЪВ ВАРНА: КАК КИРИЛ ПЕТКОВ ПОЛУЧАВА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЗДРАВОСЛОВНОТО СЪСТОЯНИЕ НА КРАСИМИРА ИВАНОВА, ТЕЖКО ПОСТРАДАЛА СЛЕД КАТАСТРОФАТА КРАЙ АКСАКОВО?

Автор: 5 GmediA 14:45, 19 май 2024

Соня Колтуклиева зададе официално въпроса, който би трябвало всички да си задаваме от няколко дни: Как и в какво качество Кирил Петков, съпредседател на ПП “Продължаваме промяната” и народен представител, получава информация за здравословното състояние на Красимира Иванова, тежко пострадала след катастрофата край Аксаково на 16 май?

В нарочно писмо до ръководството на МБАЛ “Света Анна - Варна” АД топ журналистката посочва споделяната в профила на Петков в социалните мрежи чувствителна информация за състоянието на пациентката, с която по силата на чл.28 от Закона за здравето кандидат-депутата няма как да разполага.

Ето и пълният текст на писмото:

До МБАЛ “Света Анна - Варна” АД

На вниманието на:

г-жа Димитрина Минкова, председател на Съвета на директорите,

д-р Красимир Петров, изпълнителен директор

Уважаеми г-жо Минкова и г-н Петров,

Обръщам се към Вас със следния въпрос: как и в какво качество Кирил Петков, съпредседател на ПП “Продължаваме промяната” и народен представител, получава информация за здравословното състояние на Красимира Иванова, тежко пострадала след катастрофата край Аксаково на 16 май, която е пациентка на управляваната от Вас болница?

В пост на личния си профил във Фейсбук Кирил Петков твърди: “Държа връзка с екипа, който се грижи за Красимира, съпругата в инцидента, и им благодаря, че ме държат в течение по няколко пъти на ден за нейното състояние…”

Според предписанията на чл.28 от Закона за здравето Кирил Петков няма как да получава каквато и да било информация за състоянието на пациентката.

Възможно ли е някой лекар да се откъсва от всекидневните си задължения, за да информира Кирил Петков и не е ли това грубо нарушение на трудовата дисциплина?

Допускам възможността Кирил Петков да не казва истината, но Ви моля да изясните дали някой в болницата нарушава Закона и медицинската етика!

С уважение:

Соня Колтуклиева

журналистка

водеща на ПИК tv

Последни новини

Общо гласували: 5

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
Нямам финансова възможност за почивка
3 гласували / 60%
На българското Черноморие
1 гласували / 20%
На планина
1 гласували / 20%